iltasyazilim
FD Üye
Ton Ezmeli Kanepe Tarifi İçin Malzemeler
*Ekmek dilimleri (sevdiğiniz çeşitten)
Ton ezmesi için:
*1 kutu (150 gram civarında) ton balığı konservesi
*1 tepeli tatlı kaşığı salça (bende biberdomates)
*1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
*1 tepeli çorba kaşığı kapari
*2 tepeli çorba kaşığı krem peynir (ben de rikotta)
*Biraz mayonez (bende 2 çorba kaşığı gitti)
*Karabiber
Üzerine:
*İnce kıyılmış kıvırcık, roka yaprakları
Ton Ezmeli Kanepe Tarifi Yapılışı Ekmek dilimlerini kanepe büyüklüğünde kesip kuru tavada bir tarafını hafifçe kızartın Ton konservesinden suyunu iyice sıkıp bir kaseye aktarın İçine diğer malzemeleri ekleyip çatalla ezin Meze kıvamında olmalı Her ekmeğin kızarmış tarafına ton ezmesini sürüp üzerine ufalanmış salata yapraklarını koyun Hemen servis edin İsterseniz ton ezmesini önceden yapıp misafiriniz gelir gelmez hızlıca kanepe hazırlayabilirsiniz 17 kanepe civarında çıkıyor
Afiyet olsun
*Ekmek dilimleri (sevdiğiniz çeşitten)
Ton ezmesi için:
*1 kutu (150 gram civarında) ton balığı konservesi
*1 tepeli tatlı kaşığı salça (bende biberdomates)
*1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
*1 tepeli çorba kaşığı kapari
*2 tepeli çorba kaşığı krem peynir (ben de rikotta)
*Biraz mayonez (bende 2 çorba kaşığı gitti)
*Karabiber
Üzerine:
*İnce kıyılmış kıvırcık, roka yaprakları
Ton Ezmeli Kanepe Tarifi Yapılışı Ekmek dilimlerini kanepe büyüklüğünde kesip kuru tavada bir tarafını hafifçe kızartın Ton konservesinden suyunu iyice sıkıp bir kaseye aktarın İçine diğer malzemeleri ekleyip çatalla ezin Meze kıvamında olmalı Her ekmeğin kızarmış tarafına ton ezmesini sürüp üzerine ufalanmış salata yapraklarını koyun Hemen servis edin İsterseniz ton ezmesini önceden yapıp misafiriniz gelir gelmez hızlıca kanepe hazırlayabilirsiniz 17 kanepe civarında çıkıyor
Afiyet olsun