iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Yarım su bardağı erimiş margarin
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1015 adet kuru kayısı
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıdarı küçük küçük doğrayın Bir kabın içerisine eritilmiş margarin toz şeker süt yoğurt yumurta rendelenmiş portakal kabuğu kuru kayısı kuş üzümü tarçın ve kabartma tozunu koyarak karıştırın
Unu içerisine yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçadar koparıp yuvalayın Toz şekere bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin 180 derecede ısıtılmış fırında 3035 dakika pişirin
Yarım su bardağı erimiş margarin
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1015 adet kuru kayısı
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıdarı küçük küçük doğrayın Bir kabın içerisine eritilmiş margarin toz şeker süt yoğurt yumurta rendelenmiş portakal kabuğu kuru kayısı kuş üzümü tarçın ve kabartma tozunu koyarak karıştırın
Unu içerisine yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçadar koparıp yuvalayın Toz şekere bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin 180 derecede ısıtılmış fırında 3035 dakika pişirin