Top tarhana çorbası MALZEMELER 2 Parça Tarhana 12 Su Bardağı Nohut 12 Su Bardağı Kuşbaşı Yağsız Koyun Eti 1 Adet Kocaman Domates 5 Diş Sarmısak 1 Çorba Kaşığı Margarin Tuzlu, Tane Karabiber 10 Su Bardağı Su HAZIRLANIŞI Kurutulmuş tarhana ile nohutu bir gece evvelden ıslatalım Nohut, tarhana ve eti bir tencereye alarak, domatesi rendeleyelim Karabiber taneleri ve 10 su bardağı suyu ekleyip, etler yumuşayıp lime lime olana değin pişirelim Pişen çorbayı ateşten alarak etleri ezelim Üzerine dövülmüş sarmısakları ekleyelim Margarini tavada kıdırarak kırmızı biberi ekleyelim Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım Tarhananın Yapılışı : Top tarhana Denizli yöresinde değirmenlerde sıradan undan ayrı olarak tarhanalık iri kepekli buğdaydan öğütülür Bire bir ölçüde kaynamış suyun içine kepekli un katılır Karıştırılarak ağır ateşte koyuşana değin pişirip, hamurla özleşene değin yoğrulur Tuzlu eklenir Hamur, topraktan yapılmış büyük kaplara koyulur 3 hafta her gün yoğrulur 3 hafta sonunda top top şekil verilerek güneşte kurutulu
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.