AKP Genel Merkezi’nin talebiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı misyonundan istifa eden Kadir Topbaş’ın FETÖ’den tutuklu damadı Ömer Faruk Kavurmacı, Cumhuriyet’ten Barış Terkoğlu’na mektup yazdı.
Kavurmacı’nın mektuba eklediği evraklarda, AKP Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın idaresinde bulunduğu TÜRGEV’e, 2015 yılında 1 milyon dolarlık bağış yaptığı görüldü.
İBB eski Lideri Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı FETÖ’nün iş yapılanması TUSKON davasından ötürü tutuklu.
Kavurmacı, Cumhuriyet gazetesi müellifi olan ve Odatv Haber Müdürü misyonunu yürüten Barış Terkoğlu’na cezaevinden bir mektup yazarak haksız yere içeride olduğunu söz etti.
Terkoğlu, Ömer Faruk Kavurmacı’nın mektubunu şu halde aktardı:
Eski İstanbul Belediye Lideri Kadir Topbaş’ın damadı olarak tanıdığımız, Ömer Faruk Kavurmacı mektup yazdı. Tek sayfalık duygusal mektubuna 63 sayfalık mahkeme evrakını eklemişti. Kamuoyu baskısıyla yine tutuklandığını anlatıyor, “çoğu insan 41 ay, yani 3 yıl 9 aydır tutuklu olduğumun farkında bile değildir” diye devam ediyordu.
Kavurmacı’nın mektubunda son devrin “damat”ları üzerine düşündüren şu tabirler dikkat cazipti: “Kayınpederimin Kadir Topbaş olması nedeniyle günah keçisi ilan edildim. Öbür siyasalların damatları ile karşılaştırıldım. Adeta kategorize edildim.”
Kavurmacı’nın kelamlarından Bülent Arınç ya da İsmail Kahraman’ın damatlarına gönderme yaptığı anlaşılıyordu. Ona nazaran “ak damatlar”ın günahlarının kefaretini, tasfiye edilmiş Topbaş’ın damadı olması sebebiyle kendisi çekiyordu.
TÜRGEV 'BAĞIŞ'
“Hakkımdaki ezberlerin kamuoyu algısına dönüştüğünü ortaya koyacak” dediği 63 sayfada ise; mahkemeye gelen 30 şahidin lehine beyanları, Bank Asya’ya para yatırmadığını gösteren evraklar, epilepsi nöbetleri yaşadığını söyleyen raporlar, 24 Haziran 2014’te TUSKON’dan istifa ettiğini anlatan noter kaydı vardı. Hesap hareketlerinin anlatıldığı kısımda şu kısım özel olarak dikkatimi çekti: “Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) 18 Ocak 2015 tarihinde 1 milyon USD (2.448.200.00 TL) meblağında bağışta bulunulmuştur.”