iltasyazilim
FD Üye
Topik Kabaklı Tavuk Dolması Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg top kabak
*2 adet havuç
*1 paket tavuk kalça
*1 adet orta boy patates
*1 adet soğan
*34 diş sarımsak
*34 adet yeşil biber
*23 adet kırmızı biber
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Sıvı yağ
*Zeytinyağı
Yanına ek servis önerisi makarna;
*Yarım paket makarna
*1 paket süt kreması
*1 su bardağı süt
*23 diş sarımsak
*1 kaşık tereyağı
*Mantar
*Parmesan peyniri
*Nane yada taze fesleğen
*
Topik Kabaklı Tavuk Dolması Tarifi Yapılışı Kabaklarımızı yıkayıp içlerini güzelce oyduktan sonra derin bir tencerede dış kabukları yumuşayana kadar haşlayalım haşlandıktan sonra suyunu süzdürmeye bırakıp, ayrı bir tavada biraz zeytin yağı ile jülyen doğradığımız soğanlarımızı kavuralım, sarımsakları ekleyip tüm malzemeler jülyen olacak şekilde sırasıyla hepsini ekleyip soteleyelim Ben biraz fazla pişirdim fırında daha az tutmak için Baharatlarını ekledikten sonra suyu süzülen kabaklarımızı kızartma tencerimizde kızgın yağa atıp biraz kızarttıktan sonra fırın kabımızın içine alalımKabakların içine sotelediğimiz malzemelerimizi koyalım 180 – 200 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra en son üstüne ister kaşar peyniri ister parmesan peyniri ekleyip onlarda eridikten sonra 5 dk daha fırında tutup çıkartalım tabaklarımıza servis edelim ben yanına servis olarak kremalı mantarlı makarna yaptım tabi ki üzerine parmesan peyniri ile çok lezzetli oldu Hemde kabak yemeyenler için onlara kabağı sevdirecek lezzetli bir yemek
Makarna için, makarnalarımızı haşladıktan sonra suyunu süzüp tencerimize alalım ayrı bir tavada terayağ ve sarımsakalarımızı kavuralım, sarımsakları bıçağın tersiyle ezip tavaya atalım kokusunu ve tadını daha çok veriyor Sarımsaklar sotelendikten sonra mantarlarımızı içine atıp sulanmasını bekleyelim onlarda suyunu çekmeye yakın 1 paket kremayı ile edip tuzunu da atıp bi taşım fokurdadıktan sonra tencerede bekleyen makarnamızı ocağın altını açtıktan sonra üzerine ilave edip en son sütü de ilave ettikten sonra nane yada fesleğenimizi de ilave edip 5 dk pişirdikten sonra servise hazırdır
Afiyet olsun
*Yarım kg top kabak
*2 adet havuç
*1 paket tavuk kalça
*1 adet orta boy patates
*1 adet soğan
*34 diş sarımsak
*34 adet yeşil biber
*23 adet kırmızı biber
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Sıvı yağ
*Zeytinyağı
Yanına ek servis önerisi makarna;
*Yarım paket makarna
*1 paket süt kreması
*1 su bardağı süt
*23 diş sarımsak
*1 kaşık tereyağı
*Mantar
*Parmesan peyniri
*Nane yada taze fesleğen
*
Topik Kabaklı Tavuk Dolması Tarifi Yapılışı Kabaklarımızı yıkayıp içlerini güzelce oyduktan sonra derin bir tencerede dış kabukları yumuşayana kadar haşlayalım haşlandıktan sonra suyunu süzdürmeye bırakıp, ayrı bir tavada biraz zeytin yağı ile jülyen doğradığımız soğanlarımızı kavuralım, sarımsakları ekleyip tüm malzemeler jülyen olacak şekilde sırasıyla hepsini ekleyip soteleyelim Ben biraz fazla pişirdim fırında daha az tutmak için Baharatlarını ekledikten sonra suyu süzülen kabaklarımızı kızartma tencerimizde kızgın yağa atıp biraz kızarttıktan sonra fırın kabımızın içine alalımKabakların içine sotelediğimiz malzemelerimizi koyalım 180 – 200 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra en son üstüne ister kaşar peyniri ister parmesan peyniri ekleyip onlarda eridikten sonra 5 dk daha fırında tutup çıkartalım tabaklarımıza servis edelim ben yanına servis olarak kremalı mantarlı makarna yaptım tabi ki üzerine parmesan peyniri ile çok lezzetli oldu Hemde kabak yemeyenler için onlara kabağı sevdirecek lezzetli bir yemek
Makarna için, makarnalarımızı haşladıktan sonra suyunu süzüp tencerimize alalım ayrı bir tavada terayağ ve sarımsakalarımızı kavuralım, sarımsakları bıçağın tersiyle ezip tavaya atalım kokusunu ve tadını daha çok veriyor Sarımsaklar sotelendikten sonra mantarlarımızı içine atıp sulanmasını bekleyelim onlarda suyunu çekmeye yakın 1 paket kremayı ile edip tuzunu da atıp bi taşım fokurdadıktan sonra tencerede bekleyen makarnamızı ocağın altını açtıktan sonra üzerine ilave edip en son sütü de ilave ettikten sonra nane yada fesleğenimizi de ilave edip 5 dk pişirdikten sonra servise hazırdır
Afiyet olsun