iltasyazilim
FD Üye
Topik (Meşhur Ermeni Mezesi) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı nohut (geceden ılık su ve tuzla ıslatılacak)
*2 orta boy patates (haşlanmış)
*1 su bardağı tahin
*5 orta boy kuru soğan( piyazlık doğranmış)
*1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
*1 çorba kaşığı kuş üzümü
*2 çay kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı yeni bahar
Topik (Meşhur Ermeni Mezesi) Tarifi Yapılışı İlk önce soğanlarımızı bir tavaya koyup üzerine tuz ve şekeri ilave ediyoruz biraz kavuruyoruz soğanların rengi donene kadar Kuş üzümünü fıstığı da ekleyip 12 dk daha çevirelim ve 1 bardak su koyup kapağını kapatalım ve haşlanmaya bırakalım haşlanıp pişen soğanlarımıza yarım su bardağı tahini ekleyelim ocaktan alalım
Nohutların kabuklarını *çıkaralım haşlanmış patatesleri de ekleyip püre eziciyle yada rondadan geçirelim üzerine yarım su bardağı tahini tuzu ekleyip hamur haline getirelim ve 56 parçaya ayıralım streç filmi iki kat yapıp parçalara ayırdığımız hamurları tek tek avuç içimiz kadar parmaklarımızla açalım ve içine soğan harcımızı koyup streç yardımıyla top şeklini verelim üzerine isteğe göre limon suyu ve tarçın ekleyip servis yapalım Afiyet olsun
Ermeni mutfağının güzel mezelerinden en bilinenidir topik aslı tülbentle yuvarlanıp haşlanandır tabiki ama günümuzde bu sekliyle yapıyoruz artık
*1 su bardağı nohut (geceden ılık su ve tuzla ıslatılacak)
*2 orta boy patates (haşlanmış)
*1 su bardağı tahin
*5 orta boy kuru soğan( piyazlık doğranmış)
*1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
*1 çorba kaşığı kuş üzümü
*2 çay kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı yeni bahar
Topik (Meşhur Ermeni Mezesi) Tarifi Yapılışı İlk önce soğanlarımızı bir tavaya koyup üzerine tuz ve şekeri ilave ediyoruz biraz kavuruyoruz soğanların rengi donene kadar Kuş üzümünü fıstığı da ekleyip 12 dk daha çevirelim ve 1 bardak su koyup kapağını kapatalım ve haşlanmaya bırakalım haşlanıp pişen soğanlarımıza yarım su bardağı tahini ekleyelim ocaktan alalım
Nohutların kabuklarını *çıkaralım haşlanmış patatesleri de ekleyip püre eziciyle yada rondadan geçirelim üzerine yarım su bardağı tahini tuzu ekleyip hamur haline getirelim ve 56 parçaya ayıralım streç filmi iki kat yapıp parçalara ayırdığımız hamurları tek tek avuç içimiz kadar parmaklarımızla açalım ve içine soğan harcımızı koyup streç yardımıyla top şeklini verelim üzerine isteğe göre limon suyu ve tarçın ekleyip servis yapalım Afiyet olsun
Ermeni mutfağının güzel mezelerinden en bilinenidir topik aslı tülbentle yuvarlanıp haşlanandır tabiki ama günümuzde bu sekliyle yapıyoruz artık