Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Topik nedir? Meşhur Ermeni Mezesi nasıl yapılır? Topik içinde ne var?

Topik nedir? Meşhur Ermeni Mezesi nasıl yapılır? Topik içinde ne var?
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
8MTi4_1575446875_7447.jpg

Ermeni mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan topik, kalabalık sofralarda mutlaka yapılması gereken başlangıç olarak servis edebileceğiniz bir yemektir. İçi enfes dolgulu olan topik kısa sürede pişirmek isterseniz hazırladığımız tarifi deneyebilirsiniz.

Topik patates ya da un ile karıştırılmış, soğan, fındık ve kuş üzümü dolgusunu çevreleyen ve otlar, baharatlar ve tatlarla tatlandırılmış, nohut bazlı bir hamurdan oluşan vejetaryen köfte olarak düşünülen bir Ermeni yemeğidir. İçli köfte gibi yapılan ancak daha kolay olan topik, bir kez tadına bakanları hayran bırakıyor.  Nohutla yapılan topik mezesi püf noktaları bilindiğinde harika bir lezzet olarak sevilerek tüketiliyor. Lezzetiyle oldukça dikkat çeken topik nasıl yapılır merak ediliyor. Bugünkü hazırladığımız tarifler arasında topiği bulabilirsiniz.

ADDef_1575447733_1656.jpg

TOPİK TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış nohut
2 orta boy haşlanmış patates
1 su bardağı dolusu tahin
Piyazlık şekilde doğranmış 5 orta boy kuru soğan
1’er çorba kaşığı kuş üzümü ve dolmalık fıstık
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar

M8G6b_1575447123_3431.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle doğranmış soğanları bir tavaya koyup, üzerine de tuz ve şekeri ilave edip, soğanların rengi dönene kadar kavurun.

Ardından kuş üzümü ve dolmalık fıstığı da ekleyip, suyla beraber haşlanmaya bırakın.

Pişen soğanlara yarım su bardağı tahin ekleyin ve tavayı ocaktan alın.

Haşlanmış nohutların üst kısımlarını soyup, patatesleri de ilave edin. Blenderdan geçirip, püre haline getirin. Üzerine kalan yarım bardak tahini ve tuzu da ilave edin ve kıvamlı bir harç haline getirin.

Hazırladığınız harcı  5-6 parçaya ayırıp, streç filmi iki kat yaparak tezgaha koyun.

Parçalara ayırdığınız harç hamurunu tek tek avucunuzun içine alın, parmaklarınızla açın ve içine soğanlı harçtan koyup streç film yardımıyla bütünleştirerek top şeklini verin.

Topiklerin üzerine limon suyu ve tarçın ekleyerek servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt