iltasyazilim
FD Üye
Topik Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*400 gram Haşlanmış nohut
*6 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı tahin
*Tuz
İç Harcı için;
*2 Adet piyazlık doğranmış kuru soğan
*2 yemek kaşığı esmer şeker(normal şeker de kullanabiliriz)
*1 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
*1 Yemek kaşığı kuş üzümü
*1 Çay kaşığı tarçın
*Tuz, Karabiber, Zeytinyağı
*2 Yemek kaşığı tahin
Topik Tarifi Yapılışı Hamuru için, tüm malzemeleri rondodan geçiriyoruz Dolaba alıp 1 saat kadar dinlendiriyoruz İç harç için: Bir tavaya zeytinyağı ilave edip, soğanları ekliyoruz ve renk alıncaya kadar kavuruyoruz Daha sonra şekeri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Tahin haricinde diğer tüm malzemeleri ekleyip pişirmeye devam ediyoruz Son olarak ocaktan alıp tahini ekleyip karıştırıyoruz Dinlendirdiğiniz hamurdan cevizden biraz büyük bir parça koparıyoruz Kopardığımız hamurları iki streç arasında açıyoruz İçerisine iç harçtan doldurup, streç yardımıyla top haline getiriyoruz Streçe sarılı muhafaza ediyoruz Dolapta 1 saat kadar dinlendirdikten sonra diğer tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp, üzerine zeytinyağı ve tarçın serperek servis ediyoruz İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpiştirerek sunum yapabilirsiniz afiyet olsun
*400 gram Haşlanmış nohut
*6 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı tahin
*Tuz
İç Harcı için;
*2 Adet piyazlık doğranmış kuru soğan
*2 yemek kaşığı esmer şeker(normal şeker de kullanabiliriz)
*1 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
*1 Yemek kaşığı kuş üzümü
*1 Çay kaşığı tarçın
*Tuz, Karabiber, Zeytinyağı
*2 Yemek kaşığı tahin
Topik Tarifi Yapılışı Hamuru için, tüm malzemeleri rondodan geçiriyoruz Dolaba alıp 1 saat kadar dinlendiriyoruz İç harç için: Bir tavaya zeytinyağı ilave edip, soğanları ekliyoruz ve renk alıncaya kadar kavuruyoruz Daha sonra şekeri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Tahin haricinde diğer tüm malzemeleri ekleyip pişirmeye devam ediyoruz Son olarak ocaktan alıp tahini ekleyip karıştırıyoruz Dinlendirdiğiniz hamurdan cevizden biraz büyük bir parça koparıyoruz Kopardığımız hamurları iki streç arasında açıyoruz İçerisine iç harçtan doldurup, streç yardımıyla top haline getiriyoruz Streçe sarılı muhafaza ediyoruz Dolapta 1 saat kadar dinlendirdikten sonra diğer tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp, üzerine zeytinyağı ve tarçın serperek servis ediyoruz İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpiştirerek sunum yapabilirsiniz afiyet olsun