Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca, Topkapı Sarayı’nın idare, onarım, tanıtım hizmetleri de dahil olmak üzere tüm hizmetleri Ulusal Saraylar Yönetimi Başkanlığı’na devredildi.
Kararnameye nazaran Topkapı Sarayı'nın idare, onarım, tanıtım üzere hizmetleri başta olmak üzere tüm hizmetleri Ulusal Saraylar Yönetimi Başkanlığınca yapılacak.
Karaname ile Topkapı Sarayı'na ait hizmetlerden doğan her türlü borç ve alacaklar da tekrar Ulusal Saraylar Yönetimi Başkanlığı yetkisinde olacak.
TOPKAPI SARAYI GİRİŞ FİYATI ZAMLANMIŞTI
Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçtiğimiz temmuz ayında müze giriş fiyatlarına yüzde 20 artırım yapmıştı. Buna nazaran; Topkapı Sarayı’na giriş fiyatı 60 TL’den 72 TL’ye, Harem’e giriş fiyatı 35 TL’den 42 TL’ye, Aya irini Anıtı’nın fiyatı ise 30 TL’den 36 TL’ye yükselmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Topkapı Sarayı için geçmişine sahip çıkamayan milletlerin geleceğini inşa edemeyeceğine işaret ederek, “Tarihimizle, medeniyetimizle tekrar buluşma konusunda, özellikle yeni kuşaklar açısından Topkapı Sarayı üzere sembol yapıtların çok değerli fonksiyonu olduğuna inanıyorum. Zira onlara öz itimadı verecek olan işte bu eserlerdir” demişti.