Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

toplumsal kurallara uygun skeç

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19

GÜZEL GÖREBILEN HOŞ DÜŞÜNÜR

HULUSİ :Allah´ım bu ne sıkıcı bir yaşam böyle! Her günüm hemen hemen zehir, her akşamım cehennem gibi geçiyor Ben artık dayanamayacağım Bunca yıl çalışıp didindim, elde avuçta bir şey değil Hala baştan savma elbiselerle dolaşıyorum Çorabımın ucu delik, gömleğimin düğmeleri yok Allah´ım ölmek istiyorum bundan böyle!
CEVDET Hayırlı sabahlar amca!
HULUSİ :Böyle bahtı açık sabahleyin mı olur be adam?
CEVDET :Niye, hayrola ne oldu? Canını sıkan olay nedir?
HULUSİ :Şu kılığıma kıyafetime bir bak Dilenci gibiyim Yoksulluk beni kahrediyor Çoraplarım bile derme çatma, delik deşik
CEVDET :Üzüldüğün şeye bak! Haline şükretsene yahu Bak benim ayaklarıma, çorapları bırak, ayaklarımda ayakkabım bile yok Lakin senin gibi halimden şikayetçi değilim
HULUSİ Peki niye mutlusun?
CEVDET :Ben halime şükrederim
HULUSİ : Şükredecek neyin var ancak, baksana bir ayakkabın bile değil
CEVDET :Bak beyim şu gelen adamı görüyormusun? O benim kardeşimdir Bak onun ayakkabıları yok, ayakkabı giyecek ayakları bile değil En azından benim ayaklarım var Ya ben de onun gibi olsaydım Bu yüzden Allah´a şükrediyorum Çünkü kardeşim gibi sürünerek yaşamıyorum
ŞEHMUZMerhaba Abi!
CEVDET :Merhaba kardeşim Hoş geldin
ŞEHMUZ :Hoşbulduk abi Ne o, arkadaşınla tanıştırmayacak mısın?
HULUSİ :Şeey ben Hulusi Duvar ustasıyım
ŞEHMUZ :Memnun oldum Ben Şehmuz Ben de şu gördüğün yük aletiyle geçinip gidiyorum işte
Kazancım azmaz fakat buna da şükür Kimseye muhtaç olmadan yaşamam için yetiyor HULUSİ :Halinden hoşnut musun yani?
ŞEHMUZ: Niye memnun olmayacakmışım ama? Bak elim, kolum tutuyor Ayaklarımdan başka bir eksiğim yok oysa Gerçi ayaklarım da olsaydı daha iyi olurdu lakin, ne yaparsın işte kader Trafik kazasında kaybettim onları Yaşadığıma şükrediyorum
HULUSİ :Yahu hala şükredecek neyin kalmış fakat
ŞEHMUZ :Aaa, öyle deme İnsan şükretmek için hep daha aşağıdakilere bakmalı Bak, bak, bak Bizim Cemal de geliyor Âmâ Cemal derler ona Gözlerini daha 6 yaşındayken kaybetmiş Anlıyacağm dünyası kapkaranlık En azından benim dünyam parlak Ya onun uygun olsaydım
HULUSİ Pes açıkçası!
ŞEHMUZ :Heey Cemal, bu taraftayız! Direğe dikkat et Gel, gel de seni yeni arkadaşla tanıştırayım CEMAL :Merhaba
HULUSİ :Hoşgeldiniz, ben Hulusi
CEMAL :Ben de Cemal Âmâ Cemal derler bana Üzülürüm pek demelerine fakat ne yaparsın, körüz işte Adamlar haklı Lakin ben mi seçtim oysa kör olmayı? Ben de istemez miydim dünyayı doyasıya seyretmeyi Kuşları, böcekleri, insanları izlemeyi Kimbilir şuradaki çiçekler ne dek güzeldir Öyle yok mi?
HULUSİ :Eee, evet gerçekte o çiçekler fazla hoş ama nasıl farkettiniz o çiçekleri?
CEMAL :İnsan sadece gözleriyle görmez dünyayı Hulusi bey İşte ben bunun için halime şükrediyorum ya Dokunabiliyorum, tadabiliyorum ve en önemlisi koku alabiliyorum Orada çiçek olduğunu kokusundan anladım Sahi sen farketmemiş miydin onları?
HULUSİ :Şeey, yani siz deyince farkına vardım emrindeki
CEMAL : Yazık, çok yazık Fakat Allah o güzelliği sizin gözleriniz için yaratmıştır Siz gözleriniz sapasağlam olmasına karşın farkedemiyorsanız hayattan nasıl tat alıyorsunuz peki?
HULUSİ :Be, be, ben evet ben mutsuz biriyim En azından az öncesine dek mutsuz biriydim Mutsuz oluşumun sebebini yoksulluk sanıyordum, ancak mutsuzluğumun sebebi âmâ olmammış CEMAL : Bakın beyefendi, kimse görmeyi bilmeyen kadar kör olamaz Dürüst, benim gözlerim görmez lakin mantığımın gözleri fazla keskindir Katiyen, keskin sirke olup da küpüme zarar vermem Ve halime şükrederim
HULUSİ :Sen de mi haline şükrediyorsun, niye?
CEMAL :Niyesi var mı? Ya yatalak hasta olsaydım Felçli olsaydım Yoo, böylece bile olsam mutlu görünmek için bir sebep bulurdum Hemen halime bir kere daha şükrediyorum Çünkü ya sizin gibi olsaydım O vakit benim halim ne olurdu? Bakar âmâ ve mutsuz biri
CEVDET :Hulusi Bey, siz ağlıyorsunuz!
HULUSİ :Evet dostlarım, ağlıyorum Bırakın ağlıyayım Taşlaşmış kalbimin hamuru göz yaşlarımla yıkanıp yumuşar ola ki Sizler bana mutluluğu öğrettiniz Ne olur aranıza beni de alın
ŞEHMUZ :O nasıl söz Hulusi Bey, biz kimiz ki seni de aramıza alalım?
CEMAL :Evet, biz üç garibanız yalnızca Hergün bu parka kazanç, bu banka oturur sohbet ederiz Bundan sonra sen de gel Daha mutlu oluruz
HULUSİ :Evet dostlarım, daha mutlu oluruz, bizden daha mutlusu da olmaz hatta Sizleri fazla seviyorum *

858,506Konular
983,085Mesajlar
33,115Kullanıcılar
smrnr16Son üye
Üst Alt