iltasyazilim
FD Üye
Toprak Kapta Patlıcanlı Güveç Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet uzun patlıcan
*250 gr minik kuşbaşı et(dana, kuzu eti fark etmez) az yağlı
*2 adet soğan
*2 adet domates
*4 5 diş sarımsak
*2 adet yeşil biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kadar kekik
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığına yakin biber salçası
*2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Toprak Kapta Patlıcanlı Güveç Tarifi Yapılışı
Öncelikle patlıcanlarımızı şeritli soyalım Küp küp doğrayalım Doğradığımız patlıcanları öncelikle tavada kızartalım ve kızaran patlıcanları havlu kağıt koyduğumuz kapa çıkartalım Etimizi tavaya alalım, çok az su koyup haşlayalım, suyu çekince 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyalım ve kavuralım,et biraz kavrulunca içerisine sırayla yeşil biber, doğradığımız soğanı, sarımsakları koyalım Birazcık sebzelerimizi öldürelim Onlar biraz yumuşayınca etimize domatesimizi de ilave edelim İçerisine baharatlarımızı* koyalım ve pişmeye bırakalım Sotemiz pişmeye yakın domates ve biber salçamızı* ilave edip sotemizi pişirmeye devam edelim İçerisine 1 su bardağına yakın, su koyup biraz daha pişirelim Sotemizin suyu koyulaşınca altını kapatalım Toprak kaplarımıza öncelikle kızarttığımız patlıcanları sonrasında sotemizi de ilave edip 250 derece fırında yaklaşık 20 25 dk pişirelim Afiyet olsun*
*4 adet uzun patlıcan
*250 gr minik kuşbaşı et(dana, kuzu eti fark etmez) az yağlı
*2 adet soğan
*2 adet domates
*4 5 diş sarımsak
*2 adet yeşil biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kadar kekik
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığına yakin biber salçası
*2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Toprak Kapta Patlıcanlı Güveç Tarifi Yapılışı
Öncelikle patlıcanlarımızı şeritli soyalım Küp küp doğrayalım Doğradığımız patlıcanları öncelikle tavada kızartalım ve kızaran patlıcanları havlu kağıt koyduğumuz kapa çıkartalım Etimizi tavaya alalım, çok az su koyup haşlayalım, suyu çekince 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyalım ve kavuralım,et biraz kavrulunca içerisine sırayla yeşil biber, doğradığımız soğanı, sarımsakları koyalım Birazcık sebzelerimizi öldürelim Onlar biraz yumuşayınca etimize domatesimizi de ilave edelim İçerisine baharatlarımızı* koyalım ve pişmeye bırakalım Sotemiz pişmeye yakın domates ve biber salçamızı* ilave edip sotemizi pişirmeye devam edelim İçerisine 1 su bardağına yakın, su koyup biraz daha pişirelim Sotemizin suyu koyulaşınca altını kapatalım Toprak kaplarımıza öncelikle kızarttığımız patlıcanları sonrasında sotemizi de ilave edip 250 derece fırında yaklaşık 20 25 dk pişirelim Afiyet olsun*