Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Torik balığı nasıl ayıklanır? Torik balığını ayıklamanın püf noktaları

Torik balığı nasıl ayıklanır? Torik balığını ayıklamanın püf noktaları
0
111

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
torik_baligi_nasil_ayiklanir_torik_baligini_ayiklamanin_puf_noktalari_1581429771_121.jpg

Kolesterolü düzeltmeye yardımcı bir etkisi bulunan Torik balığı, gözler için de faydalı bir besindir. Torik balığı en pratik yöntemle nasıl ayıklanır? İşte, bol vitaminli torik balığını ayıklamanın pratik yöntemi...

Tava, ızgara ve buğulama ile yapılabilen lezzetli balık Torik; kalp ve kansere karşı koruyucu özelliği ile bilinmektedir. Torik balığı protein ve vitamin anlamında oldukça zengindir. İçerdiği kaynaklar nedeniyle boy uzamasında olumlu etkileri vardır. İçerisinde bulunan D vitaminiyle kemikleri güçlendiren, ciltteki lekelerin kapanmasına yardımcı olan Torik nasıl ayıklanır? İşte, yanıtlar...

JcTvt_1581429836_1482.jpg

TORİK BALIĞI NASIL AYIKLANIR?

Torik balığının pulu olmadığı için bıçak yardımıyla derisinin üzeri hafifçe tıraşlama yapılır ve kaygan sıvımsı yapı ortadan kaldırılır. Her iki tarafı aynı şekilde yapınız.

oXXeS_1581429884_7825.jpg

Bıçak yardımıyla baş bölgesinden aşağıya doğru karnı ikiye yarılır karnındaki pislikler dışarı çıkarılır.

Karnındaki pislikler alındıktan sonra içerisindeki siyah tabaka bıçak yardımıyla sıyrılarak parlak tabaka ortaya çıkarılır. 

1HXzL_1581430193_0535.jpg

Kafa kesilip atıldıktan sonra balığın büyüklüğüne göre bir baş parmak kalınlığında ince dilim halinde balık dilimlenir.

Doğrandıktan sonra balık musluk suyundan geçirilir. Geniş kabın içerisine su konur. Kırmızı etli balık olması nedeniyle kanın dışarı boşalması açısından maksimum 45 dakika suyun içerisinde beklemeye alınır.

dh5X2_1581430221_4489.jpg

Torik, kolay dağılmayan lifli bir et olması nedeniyle mangal tutkunları için ideal bir seçenek olabilir.
 
858,496Konular
981,600Mesajlar
29,706Kullanıcılar
serhat10Son üye
Üst Alt