Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Toskana Salatası

Toskana Salatası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
1 adet göbek marul
1 sap yeşil soğan
1 demet maydanoz
34 dilim kuru peksimet (veya bayat ekmek)
1 su bardağı kalamata zeytini

Sos için;
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
½ adet limonun suyu
2 yemek kaşığı balsamik sirke (veya elma sirkesi)
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Önce marulu yaprak yaprak ayırarak iyice yıkayalım Bir salata tabağının içine, elimizle irice parçalayarak koyalım Yeşil soğanı ayıklayıp, yıkadıktan sonra 23 santim boyunda doğrayalım Maydanozu da ayıklayıp, yıkayıp irice doğrayalım ve bütün yeşillikleri karıştıralım Şimdi kuru peksimet dediğimiz fırında kurutulmuş ekmek veya bayat ekmeği derin br kapta 34 bardak suyla ıslatalım İyice ıslanan ekmekleri avucumuzla sıkıp, suyunu sızdıralım Sonra salata tabağındaki yeşilliklerin üzerine ekmekleri gezdirelim Öte yandan bir kasede, sızma zeytinyağı, limon suyu, balsamik sirke ye da elma sirkesiyle beraber tuzu karıştırıp, çatalla iyice çırpalım En sonunda bu sosu ekmeklerin üstüne gezdirelim İri kalamata zeytinleriyle süsleyerek servise sunalım İsterseniz süslemede ek olarak doğranmış havuç dilimleri de kullanabilirsiniz

 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt