Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tost Makinasında Ispanaklı Gözleme

Tost Makinasında Ispanaklı Gözleme

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tost Makinasında Ispanaklı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için:


*500 gram yıkanmış iyice süzülmüş ıspanak
*100 gram kadar beyaz peynir ben tulum peynir kullandım daha lezzetli oluyor
*2 tane büyük boy kuru soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ
*İsteğe bağlı baharat *pul biber, tuz kullandım sadece

Hamuru için:


*1 kg un ( 1 su bardağı ayrılacak açılırken kullanmak için )
*1 su bardağı yoğurt
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 küçük paket insant yani kuru maya ortalama 1 yemek kaşığı kadar oluyor zaten istenirse yarım küp yaş maya da kullanılabilir
*Gözlemeler piştikten sonra yağlamak için tereyağı veya margarin

Tost Makinasında Ispanaklı Gözleme Tarifi Yapılışı Kuru soğanlar ince kıyılıp yağda hafif sotelenir Yıkanıp süzülmüş olan ıspanakların üzerine dökülür peynir, pul biber ve tuz ilave edilerek hafifçe ovalanır ( ıspanak çiğ şekilde yapıldığı zaman hem vitamin kaybı olmuyor hem de daha lezzetli oluyor)
Diğer tarafta hamur malzemesinin hepsi bir kaba alınarak güzelce yoğrulur ve yaklaşık 1 saat kadar dinlendirilir*Dinlenen hamurlardan mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak açılır İçerisine yeterince iç harç konularak yarım ay şeklinde kapatılır ve önceden ısıttığımız tost makinasında pişirilir Pişmeye yakin hafifçe tereyağı ile yağlanır ve servis tabağına alınır Önceleri börekler sert olacaktır ama tabağın üzerini temiz bir sofra ya da bezle örttüğümüz zaman yumuşacık pamuk gibi olacaktır*1 kg undan büyük boy yaklaşık 2022 tane gözleme çıkıyor Tost makinasında hem pratik hem de nar gibi oluyor Bir taraftan açarken bir taraftan da pişirebiliyorsunuz Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt