iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
400 gr kıyma
1 adet rende kuru soğan
5 adet (veya bayat ekmek) etimek
1 adet yumurta
1 miktar kimyon
1 miktar taze çekilmiş karabiber
1 miktar tuz
Koroplast Pişirme Kağıdı
1 kahve fincanı antep fıstığı
Hazırlanışı
Karıştırma kabına, daha önceden rendeleyip fermuarlı poşette derin dondurucuya koyduğunuz rende soğanlardan koyun
Etimeklerı kilitli poşete koyup un haline gelene kadar merdane veya sert bir aletle ufalayıp ezip, soğanlara ekleyin
Üstüne kıyma ve diğer malzemeyi ilave edip karıştırın
Üstünü streç film ile kapatıp en az 20 dakika kadar buzdolabında soğutun (etin dinlenmesi, malzemeyi iyice çekmesi için yapılan bir uygulamadır)
Soğuyan kıymayı, şişlere paylaştırıp, şekillendirin Şiş köfteleri antep fıstığına batırın
Tost makinenizi çalıştırın İçine pişirme kağıdı yayın Köfteleri yerleştirin, her iki yüzünü de 10’ar dakika pişirip istediğiniz bir sos ile servis yapın
Öneri: Köfteleri hazırlarken malzemeyi fazla tutarak, kalanları fermuarlı poşetle derin dondurucunuzda ani sürprizler için saklayabilirsiniz Köfte veya benzeri tarifleri hazırlarken, pratik olmak adına, ekmek veya etimeklerden bolca hazırlayıp, kilitli poşetlerde derin dondurucuda güvenle saklayabilirsiniz
400 gr kıyma
1 adet rende kuru soğan
5 adet (veya bayat ekmek) etimek
1 adet yumurta
1 miktar kimyon
1 miktar taze çekilmiş karabiber
1 miktar tuz
Koroplast Pişirme Kağıdı
1 kahve fincanı antep fıstığı
Hazırlanışı
Karıştırma kabına, daha önceden rendeleyip fermuarlı poşette derin dondurucuya koyduğunuz rende soğanlardan koyun
Etimeklerı kilitli poşete koyup un haline gelene kadar merdane veya sert bir aletle ufalayıp ezip, soğanlara ekleyin
Üstüne kıyma ve diğer malzemeyi ilave edip karıştırın
Üstünü streç film ile kapatıp en az 20 dakika kadar buzdolabında soğutun (etin dinlenmesi, malzemeyi iyice çekmesi için yapılan bir uygulamadır)
Soğuyan kıymayı, şişlere paylaştırıp, şekillendirin Şiş köfteleri antep fıstığına batırın
Tost makinenizi çalıştırın İçine pişirme kağıdı yayın Köfteleri yerleştirin, her iki yüzünü de 10’ar dakika pişirip istediğiniz bir sos ile servis yapın
Öneri: Köfteleri hazırlarken malzemeyi fazla tutarak, kalanları fermuarlı poşetle derin dondurucunuzda ani sürprizler için saklayabilirsiniz Köfte veya benzeri tarifleri hazırlarken, pratik olmak adına, ekmek veya etimeklerden bolca hazırlayıp, kilitli poşetlerde derin dondurucuda güvenle saklayabilirsiniz