iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Un
Hazırlanışı
Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz ne kadar çırparsak yumurta kokusu az olur Yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz Son olarak vanilyayı kabartma tozunu ekliyoruz Unu yavaş yavaş ekleyerek akıcı kek hamurundan daha akıcı) bir hamur elde ediyoruz Tost makinasının en sıcak derecesinde çok az yağ sürerek 1 kepçe hamur koyarak pişiriyoruz
Not: Tost makinasının üstüne kapatıp pişiriyoruz ilk 1 dk kapağını açmayın Çevirirken ters yöne koyun ki izler şekilli çıksın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Un
Hazırlanışı
Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz ne kadar çırparsak yumurta kokusu az olur Yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz Son olarak vanilyayı kabartma tozunu ekliyoruz Unu yavaş yavaş ekleyerek akıcı kek hamurundan daha akıcı) bir hamur elde ediyoruz Tost makinasının en sıcak derecesinde çok az yağ sürerek 1 kepçe hamur koyarak pişiriyoruz
Not: Tost makinasının üstüne kapatıp pişiriyoruz ilk 1 dk kapağını açmayın Çevirirken ters yöne koyun ki izler şekilli çıksın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız