iltasyazilim
FD Üye
Tosunum Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet böreklik yufka
*34 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
*1 5 su bardağı yeşil mercimek
*Ilık su
*Sıvı yağ
*Arzunuza göre karabiber, kırmızıbiber, pul biber, tuz
ÜZERİ İÇİN;
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Sıvı yağ
Tosunum Tarifi Yapılışı
Öncelikle mercimek yumuşayana kadar suda haşlanır soğutulur İçine tuz ve baharatlar eklenir Sonra haşhaş ezmesi ılık su ve sıvı yağ ile boza kıvamına getirilir Eğer tuzsuzsa tuz ilave edilir Tek kat serilen yufkaya bolca haşhaş sürülür ve yufka 8 parçaya kesilir (istediğiniz büyüklüğe göre değiştirebilirsiniz) enli kısımlarına mercimekten koyulup sıkı olmayacak şekilde sarılır Son olarak üzerine yoğurt ve yağ karışımından sürülerek 200 derece fırında pişirilir AFİYET OLSUN*
*3 adet böreklik yufka
*34 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
*1 5 su bardağı yeşil mercimek
*Ilık su
*Sıvı yağ
*Arzunuza göre karabiber, kırmızıbiber, pul biber, tuz
ÜZERİ İÇİN;
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Sıvı yağ
Tosunum Tarifi Yapılışı
Öncelikle mercimek yumuşayana kadar suda haşlanır soğutulur İçine tuz ve baharatlar eklenir Sonra haşhaş ezmesi ılık su ve sıvı yağ ile boza kıvamına getirilir Eğer tuzsuzsa tuz ilave edilir Tek kat serilen yufkaya bolca haşhaş sürülür ve yufka 8 parçaya kesilir (istediğiniz büyüklüğe göre değiştirebilirsiniz) enli kısımlarına mercimekten koyulup sıkı olmayacak şekilde sarılır Son olarak üzerine yoğurt ve yağ karışımından sürülerek 200 derece fırında pişirilir AFİYET OLSUN*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.