Total War: Three Kingdoms

Evvelkileri üzere, Total War: Three Kingdoms, sıra tabanlı bir strateji gerçek vakitli taktik oyunudur. Üç Krallık periyodunda (220-280) kurgulanan oyunda oyuncular, başka hizipleri elimine etmek, Çin'i birleştirmek ve en üst seviye başkan olmak zorunda olan, on iki hizipten birini denetim ediyorlar. Bu hizipler Cao Cao, Liu Bei ve Sun Jian da dahil olmak üzere savaş ağaları tarafından yönetiliyor. Kuşatma savaşlarında, oyuncular hem piyade hem de süvari ünitelerini yönetir. Oyunda yan alan tüm üniteler, her biri güçlü bir general tarafından yönetilen farklı kısımlara ayrılmıştır. Oyuncular, bir seferde tıpkı anda en ziyade üç generali görevlendirebilir ve yalnızca generallerin işe alabileceği ünitelere erişebilirler. Tüm düşman generaller öldürüldüğünde yahut kentin merkezi noktası ele geçirildiğinde oyuncu kuşatma savaşını kazanır. Birliklerinden munfasıl olarak komuta edilebilecek olan bu generallerin, öldürüldüklerinde yağmalanabilecek kendilerine has yanları vardır. Örneğin, Lü Bu'nun Red Hare'i gayri generaller tarafından yakalanabilir ve kullanılabilir. Generaller, biri öldüğünde ya da kaçtığında sona eren teğe bir düelloya katılabilir. Her generalin, hem canlı hem de pasif yükseltmelerle ünitelerini veren farklı sınıfları ve uzmanlıkları vardır.
Ekip, her generalin toplumsal irtibatlar ve gayri karakterlerle ilgileri kuracağı oyuna "guanxi" kavramını tanıtıyor. "Yükümlülükler, karşılıklılık ve güven" üzere kavramları kıymetli faziletler olarak gören bu generallerin, oyuncuların konumuna getirmesi gereken benzersiz kişilikleri ve istekleri vardır. Talepleri karşılanmadığı takdirde, memnunluk kademeleri düşecek ve bu, oyuncular için çeşitli sonuçlara yol açacaktır.
Total War: Three Kingdoms Sistem Gereksinimleri
Windows için;
Minimum Sistem Gereksinimleri: - İşletim Sistemi: Windows 7 64 Bit
- İşlemci: Intel Core 2 Duo 3.00Ghz
- Bellek: 4 GB RAM
- Ekran Kartı: GTX 650 Ti 1GB|HD 7850 1GB|Intel UHD Graphics 620
- DirectX: Sürüm 11
- Depolama: 60 GB kullanılabilir alan
Önerilen Sistem Gereksinimleri: - İşletim Sistemi: Windows 10 64 Bit
- İşlemci: Intel i5-6600 | Ryzen 5 2600X
- Bellek: 8 GB RAM
- Ekran Kartı: GTX 970 | R9 Fury X 4GB VRAM
- DirectX: Sürüm 11
Mac OS X için;
Minimum Sistem Gereksinimleri: - İşletim Sistemi: macOS 10.14.4
- İşlemci: 2GHz Intel Core i5
- Ekran Kartı: 2GB Nvidia 680MX, 2GB AMD R9 M290, 1.5GB Intel Iris Graphics 540 yahut daha güzeli
- Depolama: 52 GB kullanılabilir alan
SteamOS + Linux için;
Minimum Sistem Gereksinimleri: - İşletim Sistemi: Ubuntu 18.04 64-bit
- İşlemci: 3.4GHz Intel Core i3-4130
- Bellek: 6 GB RAM
- Ekran Kartı: 2GB AMD R9 285 (GCN 3rd Generation), 2GB Nvidia GTX 680
Önerilen Sistem Gereksinimleri:
- İşletim Sistemi: Ubuntu 18.04 64-bit
- İşlemci: 3.4GHz Intel Core i7-4770
- Ekran Kartı: 4GB AMD RX 480, 4GB Nvidia GTX 970