Tovbe ile ilgili hikaye
Tovbe etmek ile ilgili kıssadan hisse
Tovbe ve İki Damla Gozyaşı
İki damla gozyaşı, tovbenin susudur İki damla gozyaşı tovbesinin belgesidir Gecenin koyu karanlığı icinde acılan avuca damlayan iki damla gozyaşı, duanın kanadıdır
Duayla cicek acan tovbenin, vicdanın, kalbin, aklın, kısacası butun vucudumuzun dile gelip:
''Affeyle ALLAH''ım, sen bildirdin; ben bilemedim!
Affeyle ALLAH''ım, sen oğrettin; ben unuttum!''demesidir
Beşer olmanın, insanlığın, insanın; insanı duşurduğu yerde insanın kendini gormesinin adıdır tovbe
Avuclarımıza yanağımızı yaka yaka damlayan gozyaşı kalbimizi, vicdanımızı, ruhumuzu yakıp da kazanmıştır sıcaklığını
Onun icin yakıcıdır gozyaşı
Hele tovbe icin dokulen gozyaşı, daha bir yakıcıdır
Pişmanlık vadisini boydan boya gecmiş, tovbe vadisine gelip Rabb''ine el acmıştır kul
Yanmış, yakılmış, pişmiş ve ''olmuş''tur
İnsan tovbe vadisine geldiği zaman, şeytanın iplerinden kurtulmuş melek kanatlarının golgesine sığınmıştır
İnsan, yuce dergaha uzerindeki kirli kaftanı atıp beyazlara burunmek icin gelmiştir
Peygamber Efendimiz (sas), ''Gunahtan tovbe eden, bir gunah işlememiş gibidir''buyurmuş''Kul bir gunah işler, sonra da gunahını itirafla tovbe ederse, ALLAH Teala tovbesini kabul ve affeder'' buyurarak tovbe ve af kapının sonuna kadar acık olduğunu soyluyor Peygamber Efendimiz (sas) bir başka hadisinde
Ne buyuk bir mujdedir bu, gunaha batmış olana!
Ne buyuk bir cıkıştır bu, gunaha dalmış olana!
Ne buyuk bir haberdir bu, gunaha boğuldum diyene!
Ne guzel bir dindir bu!
Ne guzel bir kapıdır tovbe!
Ne guzel bir arınma vadisidir tovbe!
Gunah vadisinden, hata dağından, tovbe kapısından gecerek bizlere arınma imkanı sunan Rabb''imize şukrederiz
Şukrederiz, daha nice nimetleri bizlere veren Rabb''imize
Şukrederiz Rabb''imize, tovbe ederken bize iki damla gozyaşı verdiği icin
Şukrederiz, gunahtan sıyrılıp tovbeye sığınacak bir kalbe sahip olduğumuz icin
Tovbe etmek ile ilgili kıssadan hisse
Tovbe ve İki Damla Gozyaşı
İki damla gozyaşı, tovbenin susudur İki damla gozyaşı tovbesinin belgesidir Gecenin koyu karanlığı icinde acılan avuca damlayan iki damla gozyaşı, duanın kanadıdır
Duayla cicek acan tovbenin, vicdanın, kalbin, aklın, kısacası butun vucudumuzun dile gelip:
''Affeyle ALLAH''ım, sen bildirdin; ben bilemedim!
Affeyle ALLAH''ım, sen oğrettin; ben unuttum!''demesidir
Beşer olmanın, insanlığın, insanın; insanı duşurduğu yerde insanın kendini gormesinin adıdır tovbe
Avuclarımıza yanağımızı yaka yaka damlayan gozyaşı kalbimizi, vicdanımızı, ruhumuzu yakıp da kazanmıştır sıcaklığını
Onun icin yakıcıdır gozyaşı
Hele tovbe icin dokulen gozyaşı, daha bir yakıcıdır
Pişmanlık vadisini boydan boya gecmiş, tovbe vadisine gelip Rabb''ine el acmıştır kul
Yanmış, yakılmış, pişmiş ve ''olmuş''tur
İnsan tovbe vadisine geldiği zaman, şeytanın iplerinden kurtulmuş melek kanatlarının golgesine sığınmıştır
İnsan, yuce dergaha uzerindeki kirli kaftanı atıp beyazlara burunmek icin gelmiştir
Peygamber Efendimiz (sas), ''Gunahtan tovbe eden, bir gunah işlememiş gibidir''buyurmuş''Kul bir gunah işler, sonra da gunahını itirafla tovbe ederse, ALLAH Teala tovbesini kabul ve affeder'' buyurarak tovbe ve af kapının sonuna kadar acık olduğunu soyluyor Peygamber Efendimiz (sas) bir başka hadisinde
Ne buyuk bir mujdedir bu, gunaha batmış olana!
Ne buyuk bir cıkıştır bu, gunaha dalmış olana!
Ne buyuk bir haberdir bu, gunaha boğuldum diyene!
Ne guzel bir dindir bu!
Ne guzel bir kapıdır tovbe!
Ne guzel bir arınma vadisidir tovbe!
Gunah vadisinden, hata dağından, tovbe kapısından gecerek bizlere arınma imkanı sunan Rabb''imize şukrederiz
Şukrederiz, daha nice nimetleri bizlere veren Rabb''imize
Şukrederiz Rabb''imize, tovbe ederken bize iki damla gozyaşı verdiği icin
Şukrederiz, gunahtan sıyrılıp tovbeye sığınacak bir kalbe sahip olduğumuz icin