Toyga Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı konut yoğurdu yahut birebir ölçüde süzme ve olağan yoğurt karışık
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- 1 lt su
- 1 çay bardağı haşlanmış yarma yahut iri bulgur
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
Toyga Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tencereye yoğurt, yumurta, un alınıp çırpılır.
- İçeresine soğuk su eklenip çırpılmaya devam edilir.
- Ocağın altı açılır ve haşlanmış yarma yahut iri pilavlık bulgur eklenir.
- Daha sonra haşlanmış nohut ek edilir. (ben bu defa eklemedim).
- Kaynamaya başlayınca yaklaşık 10 dakika tüm materyaller pişince çorbamız hazır.
- Üzerine farklı bir tavada tereyağı eritilir.
- İçeresine nane ve kekik eklenir.
- Naneli yağ direk tencereye yahut servis esnasında ek edilir.
- Tuzunu piştikten sonra eklemenizi öneririm.