Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Toyota, araç fabrikalarında batarya da üretecek

Hoş geldin! kaannns1903 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Toyota, araç fabrikalarında batarya da üretecek

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
68

Son yıllarda elektrikli arabalara olan ilgi hayli fazla. Bu nedenle birçok marka, bu pazara dev yatırımlar yapmaya başladı.

Bu markalardan biri olan Japon üretici Toyota, elektrikli araçlar için yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Japon üretici, içten yanmalı motor ürettiği tesislerini batarya üretimine uygun formda dönüştüreceğini duyurdu.

Toyota, 5.6 milyar dolar harcayacak

Toyota'nın toplamda 5.6 milyar dolar harcayacağı bu adım ile batarya üretim kapasitesini artırmak istediği belirtiliyor.

Şirketin Japonya'daki genel merkezine yakın Shimoyama ve Myochi fabrikaları birinci etapta dönüştürülecek tesisler olarak açıklandı.

Toyota, atılacak adım ile batarya üretim kapasitesinde ek 46 gigawatt saatlik artış elde edeceğini bildirdi. Japon şirket, 2030 yılına kadar dünya çapında yıllık 3.5 milyon elektrikli araç satmayı planlıyor.

toyota_6051.jpeg

Similar threads

Son yıllarda elektrikli arabalara olan ilgi epey fazla. Bu nedenle birçok marka, bu pazara dev yatırımlar yapmaya başladı. Bu markalardan biri olan Japon üretici Toyota, elektrikli araçlar için kesenin ağzını açtı. Toyota açıklamasına nazaran şirket, tam elektrikli araçlarına batarya tedarik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Toyota 5,6 milyar dolarlık yatırımla elektrikli araçlara artan talebi karşılayacak olan üretim tesislerinin 2024 ve 2026 ortasında faaliyete geçmesini hedefliyor. Foreks'in haberine nazaran bu yatırım, Toyota'nın farklı güç üniteleri ile mümkün olduğunca çok seçenek sunarak, tüm ülke ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Japon araba firmalarının sıkı etraf düzenlemeleri hasebiyle elektrikli arabalara geçiş sürecini hızlandırmaya yönelik iş birliği arayışları sürüyor. Nissan batarya üreticisinin yüzde 47'sini alacak Bu kapsamda Nissan Motor, lityum-iyon batarya üreticisi Vehicle Energy'nin yüzde 47'sini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Bundan 4 ay evvel elektrikli araçlar için batarya üretimi konusunda ortak hareket etmeye karar veren Toyota ve Panasonic'in, Türkiye'de bir şirket kurmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Kelam konusu gelişme ise Rekabet Kurulu'nun bugün verdiği kararların ortasında yer aldı. Şuranın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
Toyota önümüzdeki periyoda damga vuracak yeni bataryalı elektrikli araç planlarını açıkladı. Toyota Lideri Akio Toyoda'nın düzenlediği basın toplantısında, tüm dünyaya duyurulan stratejiyle birlikte değerli bir elektrikli araç atağı başlıyor. Toyota yaptığı basın toplantısında 2030 yılına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
858,506Konular
983,048Mesajlar
33,111Kullanıcılar
SefaisyouSon üye
Üst Alt