Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tozlu Yollar Kitap Ozeti

Tozlu Yollar Kitap Ozeti
0
92

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Tozlu Yollar Kitabının Ozeti

Yoldayken Yanımdaki teyze durter; Evladım, yi bakem, elma soydum Talebe misin sen? Hıı, evet Ne olcen? Makinist, tiren surcem Eyi eyi, yaveş sur emme!

Kitabın son cumleleriydi bunlar Roman dışındaki butun kitaplara, dergilere ve gazetelere sondan başlayanlara boyle olur Vurgunu once yer, sonra ağız tadıyla okur

Yazarımız , şoyle bir deniz kenarında oturur Veyahut bir tepeye bakmaktadır icinden derin bir of cekerek Belki sevmiyordur işini Hep yazmaktır aslında duşuncesi Her şeyi merak eden suskun bir cocuktur ve anlar ki aslında hikaye yazmaktan cok hikaye olmak, hikayeye karışmak istiyordur

Otobus yol alır, gozler hız kazanır, oykuden oykuye atlarken şehirler gecilir, inenler olur, sonra binenler Yanımdaki teyze durtmez olur Yaşlıdır ne de olsa Uyur Okuzun kuyruğu olacağına, tavuğun başı ol,der ve balıklama dalar oykunun icine yolcu Orada yazarı gorur, orada okuru gorur, oyku yol olur bir kere, gittikce icine alır, bırakmaz olur

Foto Nuri´nin resimli hatıratı anlatır durur: Rahmetli dedem, bir adamın duruşuna değil bakışlarına inan,derdi () Gece siperden kim kacacak akşam ictimasında anlardım Onca yorgunluğa, bitmişliğe rağmen adamın icinde ucup duran kelebeğin pırıltısı gelir oturur gozlerine Gece bu cukurdan ucacaktır

Oykunun icinde bir Hacı peydah olur Guluşu hayra yorulur Aman Hacı bir daha gulme! Carşının lagar kapağı acıldı sanki Yarısı aşınmış koyu dişlerine sarı, yeşil caputlar bağlamışlar İhtiyarın ağzı turbe onu gibi Pas kesmiş dilini yatır saymışlar

Yolun sonu; İzmir Şimdilik Yepyeni otobusten her şeyimiz acık iniyoruz Bu şehir, bu gavurun dolu, bırakmayacak yakamı, diyorum icimden Bir Amazon´un kopardığı sağ memesinin yerine koysam kendimi, bu şehir esirger mi kederini benden?

858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt