Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Trabzon Ekmeği (Vakfıkebir)

Trabzon Ekmeği (Vakfıkebir)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
* Trabzon Ekmeği (Vakfıkebir)

Hamur:
2 tatlı kaşığı Dr Oetker Aktif Maya
½ çay bardağı ılık su
1 su bardağı un
5 5 ½ su bardağı sarı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı

1
Ön hazırlık:

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 1015 dakika bekletin

2
Hamurun hazırlanışı:

Unu derin bir kaba eleyip üzerine sarı unu ekleyin ve kaşık ile karıştırın Üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin Tuz, toz şeker, ılık su ve zeytinyağını ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun Üzerini kapatıp ılık ortamda 4045 dakika bekletin

3
Şekillendirme ve pişirme:

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın

Turbo pişirme: 180°C

Altüst pişirme: 190°C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça ayırıp üzerini kapatın ve bekletin Hamuru unlanmış tezgahta yuvarlayarak ekmek şekli verin ve fırın tepsisine alın Üzerine eliniz ile hafifçe bastırarak biraz yassılaştırın Üzerini kapatıp 20 dakika daha bekletin

Ayırdığınız hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp 3 eşit parçaya bölün ve her birini tezgah üzerinde eliniz ile yuvarlayarak 30 cm boyutunda uzatın Yan yana koyup saç örgüsü şeklinde örün ve fırın tepsisindeki hamurun ortasına yerleştirin Keskin bir bıçak ile hamuru saç örgüsünün yanından boydan boya 23 mm derinliğinde çizin ve pişirin

Pişirme süresi: yaklaşık 35 40 dk

Fırından çıkarıp sıcak veya soğuduktan sonra servis yapın

 
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,719Kullanıcılar
Gozcuk33Son üye
Üst Alt