iltasyazilim
FD Üye
Trabzon Hurma Püreli Kup Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet Trabzon hurması
*2, 5 su bardağı su
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı toz tarçın ve toz zerdaçal
*1 adet limonun kabuğu rendesi ve suyu
*1 su bardağından
*2 parmak eksik toz şeker
Üzeri için isteğe bağlı süslemek için :
*1 küçük kase sade tahin helvası
*1 çay kaşığı toz tarçın ve biraz iri kıyım fındık
*Biraz kahveli çikolatalı draje
Alt kısmına koymak için :
*45 adet kedidili bisküvi
Trabzon Hurma Püreli Kup Tarifi Yapılışı Yıkadığımız Trabzon hurmalarının üst kısmını keselim, iç kısmını yemek kaşığı mikser kabına alalım, blendırle iyice ezelim Sonra tencereye alalım suyu, nişastayı ,şekeri ,tarçını, zerdeçalı, limon rendesi ve suyu da koyup iyice çırpalım Göz göz olana dek pişirelim, vanilyayı katıp karıştıralım, ocağın altını kapatalım Kuplara önce bisküvileri kırıp koyalım, üzerine muhallebiyi pay edelim, isteğe göre üzerini tahin helvası tarçın kahveli draje, fındık ile süsleyelim Afiyet şifa olsun
*2 adet Trabzon hurması
*2, 5 su bardağı su
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı toz tarçın ve toz zerdaçal
*1 adet limonun kabuğu rendesi ve suyu
*1 su bardağından
*2 parmak eksik toz şeker
Üzeri için isteğe bağlı süslemek için :
*1 küçük kase sade tahin helvası
*1 çay kaşığı toz tarçın ve biraz iri kıyım fındık
*Biraz kahveli çikolatalı draje
Alt kısmına koymak için :
*45 adet kedidili bisküvi
Trabzon Hurma Püreli Kup Tarifi Yapılışı Yıkadığımız Trabzon hurmalarının üst kısmını keselim, iç kısmını yemek kaşığı mikser kabına alalım, blendırle iyice ezelim Sonra tencereye alalım suyu, nişastayı ,şekeri ,tarçını, zerdeçalı, limon rendesi ve suyu da koyup iyice çırpalım Göz göz olana dek pişirelim, vanilyayı katıp karıştıralım, ocağın altını kapatalım Kuplara önce bisküvileri kırıp koyalım, üzerine muhallebiyi pay edelim, isteğe göre üzerini tahin helvası tarçın kahveli draje, fındık ile süsleyelim Afiyet şifa olsun