Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Trabzon Hurması Kurusu

Trabzon Hurması Kurusu

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Trabzon Hurması Kurusu Tarifi İçin Malzemeler

*Arzu edilen kadar Trabzon hurması
*Kaynar su
*Yorgan ipi ( Pamuklu sağlam bir ip yani)

Trabzon Hurması Kurusu Tarifi Yapılışı Bu meyvenin çok yararlı olduğunu ve kurusunun bir o kadar pahalı olduğunu bildiğimizden evde deneyelim dedik ve gayet güzel sonuç aldık Ağaçlarda, manavlarda hala sert olanları varsa deneyin mutlaka Ben deneme amaçlı 6 tane yaptım, sayısı size kalmış
Sert hurmaların kabuğunu elma gibi soyuyoruz İkişer ikişer yorgan ipiyle saplarından bağlıyoruz Saplar bağlanacak kadar büyük değilse ipi iğneyle saplarından geçiriyoruz
Soyup ipe dizdiğimiz hurmaları kaynayan suya daldırıp 10 sn Bekliyoruz ve kenara alıyoruz Diğer hurmalara da aynı işlemi yapıp kurutacağımız yere asıyoruz İyice kararıp büzüşünce tamamdır Ben sobanın tellerine taktım, 1 haftada kurudu Kalorifer peteği üzerine asabilme imkanınız varsa o da oluyormuş ama ne kadar vakitte olur bilmiyorum Dışarıda, yağmur almayan bir yerde 3 ayda kuruyormuş Mekke hurması tadında oldu Hem lezzetli hem yarayışlı hem de hesaplı Afiyet olsun

858,497Konular
981,952Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt