nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Trabzon Hurmasının Pekmezi Nasıl Yapılır?
Halk arasında cennet hurması diye de sözcük grubu edilen trabzon hurması pekmezinin yapılışı şöyledir:
Ilk Önce hurmanın dalında olgunlaşması beklenir ardındaki hurmalar ezma tenekelerine koyulur ve bir zaman bekletilir
Rengi bordoya dönünce hurmalar ezme tenekesine konduktan sonradan elle en ince ayrıntısına kadar ezilir ve üstünü kapatacak dek kaynamış suyla doldurulur
Yaklaşık 1 saat böyle bekletilirŞerbeti süzüldükten sonradan tavaya konur ve yüksek ateşte pişirilir
Yaklaşık 3 saatte pekmez kıvam almaya başlar ve her 10 dakikada bir tabağa koyup soğutarak kıvamına bakılır
İstenen kıvama gelince ateşin altı kısılır
Bir vakit daha bekleyince hurmanın pekmezi hazırdır
*
Halk arasında cennet hurması diye de sözcük grubu edilen trabzon hurması pekmezinin yapılışı şöyledir:
Ilk Önce hurmanın dalında olgunlaşması beklenir ardındaki hurmalar ezma tenekelerine koyulur ve bir zaman bekletilir
Rengi bordoya dönünce hurmalar ezme tenekesine konduktan sonradan elle en ince ayrıntısına kadar ezilir ve üstünü kapatacak dek kaynamış suyla doldurulur
Yaklaşık 1 saat böyle bekletilirŞerbeti süzüldükten sonradan tavaya konur ve yüksek ateşte pişirilir
Yaklaşık 3 saatte pekmez kıvam almaya başlar ve her 10 dakikada bir tabağa koyup soğutarak kıvamına bakılır
İstenen kıvama gelince ateşin altı kısılır
Bir vakit daha bekleyince hurmanın pekmezi hazırdır
*