Trabzon Hurmasının Pekmezi Nasıl Yapılır?
Halk arasında cennet hurması diye de tabir edilen trabzon hurması pekmezinin yapılışı şoyledir:
Oncelikle hurmanın dalında olgunlaşması beklenir ardından hurmalar ezma tenekelerine koyulur ve bir sure bekletilir
Rengi bordoya donunce hurmalar ezme tenekesine konduktan sonra elle iyice ezilir ve ustunu kapatacak kadar kaynamış suyla doldurulur
Yaklaşık 1 saat boyle bekletilirŞerbeti suzuldukten sonra tavaya konur ve yuksek ateşte pişirilir
Yaklaşık 3 saatte pekmez kıvam almaya başlar ve her 10 dakikada bir tabağa koyup soğutarak kıvamına bakılır
İstenen kıvama gelince ateşin altı kısılır
Bir sure daha bekleyince hurmanın pekmezi hazırdır
imagestrabzonhurmasininpekmezi5ad8b382bd789
Halk arasında cennet hurması diye de tabir edilen trabzon hurması pekmezinin yapılışı şoyledir:
Oncelikle hurmanın dalında olgunlaşması beklenir ardından hurmalar ezma tenekelerine koyulur ve bir sure bekletilir
Rengi bordoya donunce hurmalar ezme tenekesine konduktan sonra elle iyice ezilir ve ustunu kapatacak kadar kaynamış suyla doldurulur
Yaklaşık 1 saat boyle bekletilirŞerbeti suzuldukten sonra tavaya konur ve yuksek ateşte pişirilir
Yaklaşık 3 saatte pekmez kıvam almaya başlar ve her 10 dakikada bir tabağa koyup soğutarak kıvamına bakılır
İstenen kıvama gelince ateşin altı kısılır
Bir sure daha bekleyince hurmanın pekmezi hazırdır
imagestrabzonhurmasininpekmezi5ad8b382bd789