Trabzon Of Kaymakamı babasız babası Trabzon Of Kaymakamı Tuncay Sonel, ilçedeki babasız ve kimsesiz çocuklara Aileniz yaşasa, onlardan ne isterdinizdiye mektup yazdı 212 çocuğun gerçek dışı gerçekleştiriliyor Trabzon'un Of ilçesi Kaymakamı Tuncay Sonel Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinden atanır atanmaz, Birecik'te yaptığı gibi ilçedeki yetim ve yetim çocukları tespit ettirerek hepsine birer mektup yazdı Anne veya babalarınız yaşasaydı onlardan ne isterdiniz'' diye soran kaymakam, 212 çocuktan gelen yanıt mektuplarını okuyup değerlendirdi ve miniklerin hayallerini yapmak için kolları sıvadı RENCİDE ETMEDEN YARDIM Çocuklardan gelen mektupları okurken ara sıra hüzünlendiğini bazen de gülümseme ettiğini bildiren Tuncay Sonel, Devletimizin şefkatli yüzünü bu çocuklarımıza göstermeliyiz Onların gülümsemesi, sevinmesi bizim için çok önemli'' dedi Çocukların yalnızca günlük isteklerinin değil, başta eğitimleri olmak üzere bütün ihtiyaçlarının karşılanılmasına çalışıldığını ifade eden vefakâr kaymakam, en çok bir çocuktan gelen Babam hayatta olsaydı ona sarılıp koklamak isterdimşeklindeki mektuptan etkilendiğini belirterek, Oflu hayırseverleri de yanımıza alarak dilekleri bir bir gerçekleştirmeye çalıştık Yardımları onları rencide etmeden yaptık'' diye konuştu Sonel, 2 çocuğu olduğunu ama mektuplardan sonra yüzlerce çocuğu olduğunu dile getirerek, duygularını, Birecik'te 656, Of'ta da 212 çocuğa ulaştım Benimkilerle birlikte 870'e ulaştı Bundan daha büyük sevinç olabilir mi'' diye dile getirdi DÖRT KARDEŞE BİR KONUT TUTTU İlçenin Uluağaç köyünde yaşayan 4 yetim kız kardeş de kaymakam Sonel'e ulaşan çocuklardan Satırlarında, Sizin de bildiğiniz gibi annemle babam kavga ettiler Annem vefat etti Babam da hapiste Dedemle babaannem ayrıldı Ben ve kardeşlerim dedemle kalıyoruz 4 kız kardeşiz'' diyen kızların yaşadıkları eve giden Sonel, çocukların yaşadıkları evden ve hayat koşullar aleyhinde fazla duygulandı ve zorunlu yardım çalışmalarını başlattı Çocukların fena şartlar aşağı yaşadığını belirleyen Sonel, minikler için konut yapılana kadar büyük kasaba merkezinde bir ev kiralanması talimatını verdi Çocuklara bilgisayar, mont, oyuncak, bisiklet, çanta gibi armağanlar götüren kaymakam Sonel, sobası bulunmayan eve üstelik ısıtıcı getirttirdi En büyüğü 12 yaşında olan 4 kız kardeş ise hediyeleri görür görmez, kaymakam amcalarının boynuna sarıldı Kimi oda istiyor kimi de çikolata Annem öleli 15 yıl oldu şimdi bir cici annem var Annemin yerine doldurmasa da bana iyi davranıyor Dondurma, çikolata, oyuncak araba ve iri bir TIR istiyorum Bunları temin ederseniz belki annem geri gelmez lakin en azından ondani stediklerim gerçekleşir'' * Ben babamı 25 yaşımdayken kaybetmişim Sizi bir baba olarak gördüm Eğer babam hayatta olsaydı ondan istediğim tek şey genç odası olurdu Çünkü bizim eve konuk geldiği vakit ödevlerimi yapamıyorum Benim de arkadaşlarım gibi genç odamın olmasını istiyorum'' 1549062019 1549062019 trabzonofkaymakamiyetimbabasi5c54cf88d4cfdtrabzonofkaymakamiyetimbabasi5c54cf88d4cfd http:imgsabahcomtri3spgif