Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Trabzon Pidesi

Trabzon Pidesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Trabzon Pidesi Tarifi İçin Malzemeler Hamur Malzemeleri ( 3 Pide İçin )


*1 Su bardağı ılık su
*12 (yarım) Çay bardağı zeytinyağı
*1 Paket kuru maya
*1 Yemek kaşığı toz şeker
*1 Çay kaşığı tuz
*2 Su bardağı un

İç Malzemeleri


*200 gram Trabzon çeçil peyniri
*200 gram kaşar peyniri
*4 Yumurta
*100 gram kadar tereyağı

Trabzon Pidesi Tarifi Yapılışı Merhabalar, Mutfakta Karadeniz rüzgarı esiyor Trabzon Pidesi ile karşınızdayım hemen tarifine geçelim zira çok basit bir tarifi var Ama bu basitliğe bu lezzet

1
*1 bardak ılık suyu, şekeri ve mayayı derin bir kaba alalım
*10 dakika aktive olmasını bekleyelim Aynı kabın içine sıvı yağı, tuzu ve unu alarak güzel bir hamur elde edelim
*Tarif 3 adet pide için verilmiştir, o yüzden 3 det beze yapalım
*Bezeler 200 gram civarında olsun
*Mayalanmaya bırakalım
*Hamurlar 2 katı büyüklüğüne ulaşınca el yordamı ile servis tabağı büyüklüğünde açalım
*Kenarlarını içe katlayalım
*Fırını daha önceden 250 dereceye ısıtın 10 dakika kör pişirelim
*Peynirleri ekleyelim peynirler eriyene kadar üstü kızarmadan çıkaralım Üstüne 1 yumurta kıralım, tereyağını ekleyelim kenarına yumurta sarısı sürelim ve tekrar fırına verelim
*Yumurta pişene kadar bekleyelim
*Çıkarttıktan sonra kenarlarını katı yağ ile yağlayalım, sıcak sıcak yiyelim

Yeme usulü kenardaki kalın bölgeyi kopartın ve dalın yumurtaya Sonra iç kısımları kopara kopara yiyin
Videolu anlatım Youtube kanalımda, oraya da beklerim Hakan Aga Mutfağı
Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt