iltasyazilim
FD Üye
Trabzon Usulü Köy Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı un
*1 çay bardağı mısır unu
*15 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*Yarım su bardağı ılık su
*Lahana ve ceviz yaprağı
Trabzon Usulü Köy Ekmeği Tarifi Yapılışı Buğday unu ve mısır ununu yoğurma kabına alınMaya,tuz ve şekeri katıp karıştırın,suyu ekleyip yoğurmaya başlayınYumuşak bir hamur elde ettikten sonra 23 saat dinlenmeye bırakın Daha sonra orta boy bir tepsiyi lahana ve ceviz yapraklarıyla kaplayın,üzerine dinlenip kabaran hamuru dökün 175 derecede yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin
Afiyet Olsun
*
*
*2 su bardağı un
*1 çay bardağı mısır unu
*15 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*Yarım su bardağı ılık su
*Lahana ve ceviz yaprağı
Trabzon Usulü Köy Ekmeği Tarifi Yapılışı Buğday unu ve mısır ununu yoğurma kabına alınMaya,tuz ve şekeri katıp karıştırın,suyu ekleyip yoğurmaya başlayınYumuşak bir hamur elde ettikten sonra 23 saat dinlenmeye bırakın Daha sonra orta boy bir tepsiyi lahana ve ceviz yapraklarıyla kaplayın,üzerine dinlenip kabaran hamuru dökün 175 derecede yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin
Afiyet Olsun
*
*