iltasyazilim
FD Üye
Trabzon Usulü Mıhlama Tarifi İçin Malzemeler
4 yemek kaşığı mısır unu 4 yemek kaşığı tereyağ 4 çay bardağı su 1 kase mıhlama peyniri (Çeçil, Kaşar vb)(Bol olmalı) Tuz
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 5dk
Trabzon Usulü Mıhlama Tarifi Yapılışı
Öncelikle tavada tereyağ yakılır Hemen unu ekleyip un kavrulur Daha sonra su eklenir İyice kavrulur Biraz katılaştıktan sonra eklenir Tereyağ yüzüne çıktığı zaman servise hazır
Afiyet Olsun
Sıcak yenilmesi tavsiye edilir
4 yemek kaşığı mısır unu 4 yemek kaşığı tereyağ 4 çay bardağı su 1 kase mıhlama peyniri (Çeçil, Kaşar vb)(Bol olmalı) Tuz
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 5dk
Trabzon Usulü Mıhlama Tarifi Yapılışı
Öncelikle tavada tereyağ yakılır Hemen unu ekleyip un kavrulur Daha sonra su eklenir İyice kavrulur Biraz katılaştıktan sonra eklenir Tereyağ yüzüne çıktığı zaman servise hazır
Afiyet Olsun
Sıcak yenilmesi tavsiye edilir