![bicoin-boga-dongusu-ne-zaman-bitecek.jpg](https://www.coinkolik.com/wp-content/uploads/2021/03/bicoin-boga-dongusu-ne-zaman-bitecek.jpg)
Kripto para analisti ve trader Ben Armstrong, Bitcoin (BTC) boğa döngüsünün sona ereceğine inandığı tarihi açıkladı.
Kesimde BitBoy Crypto olarak bilinen Armstrong, 635.000 abonesine Bitcoin’in mega boğa koşusunun şimdi bitmediğini, lakin BTC sahiplerinin finaline hazırlıklı olması gerektiğini zira başkan kripto para ünitesinin düştüğü vakit süratli bir biçimde düşeceğini söyledi:
“2018’de sayısız insanın başına geldi… Portföyümün büyüdüğünü lakin büsbütün yok edildiğini izledim. Neden? Zira o vakitler piyasa psikolojisini anlamıyordum. En heyecanlı noktanın tam o anda çöktüğünü anlamadım. En çok satmak istemediğiniz o anda, buradan çıkmak makul bir harekettir.”
Başarılı analist, Bitcoin’in bu döngüyü tam olarak ne vakit tamamlayacağını bilmenin imkansız olduğunu kabul ederken, bunun iki haftalık muhakkak bir mühlet içinde olacağına inandığını ortaya koyuyor.
“Kripto para döngüsündeki en parabolik ralli, geçen ayın en sonunda geldi. Bitcoin boğa koşusunun tam olarak ne vakit biteceğini biliyorum ve evet, bunun gününü tam belirleyemem. Tekrar de ne vakit bitmesi gerektiğini bilmeliyiz. Bir yahut iki hafta evvel yahut sonra bitebilir lakin Eylül ayının sonuna yakın iki haftalık bir periyot, tam olarak çıkmayı düşünmeniz gereken vakittir.”
Armstrong, kestirimini TradingView’de data üreten bir küme olan TradingShot tarafından oluşturulan bir grafik olan Golden Bull Cycle Ratio’dan aldığını söyledi. Grafik, gelecekteki boğa döngülerinin ne kadar süreceğini iddia etmek için geçmişin Bitcoin boğa döngülerinin incelenmesiyle oluşturuluyor.
“Gördüğünüz üzere, evvelki iki döngüde, boğa koşusunun iki farklı kısmı ortasındaki haftalık mumlarda tam olarak %51-49 oranında bir oran vardı. Boğa koşusunun %51’i, Bitcoin halvingine kadar sürer. Boğa koşusunun %49’u, halving tarihinden piyasanın en doruğuna kadar sürer. Bu tarihler üzerinde çalıştığınızda, 2020 halving günü olan 11 Mayıs’tan 504 gün sonrası size 28 Eylül tarihini verir.”
Elbette tarihin tekerrür edeceğine dair bir garanti olmasa da, Armstrong bu döngünün 2017’ye ürkütücü bir biçimde benzediğine dikkat çekiyor, bu da Bitcoin’in gerçek parabolik rallisinin şimdi başlamadığı manasına geliyor.
“Henüz parabolik hale gelmedik, bu nedenle olağandan farklı bir şeyin olacağına inanmak için hiçbir neden yok.”