Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Trafik Haftasıyla İlgili Tiyatro

0
104

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Trafik Haftası Tiyatro,
Trafik Haftası konulu Tiyatro,
Trafik Haftasıyla İlgili Tiyatro Oyunu

Kişiler;

Sunucu
Ekrem Kulaksızoğlu
Feridun Yanıkyüz
Hidayet Dörtparmak
Üzeyir Sarıkaş

Süsleme: Arkadaki planda trafik sinyâl levhaları Sahne ortasında beş koltuk, üç sehpa vs
Perde açıldığında; sunucu ortada edinmek üzere bütün kişiler oturmaktadırlar, Kişiler meslekierine yerinde giyinmişlerdir

SPIKER İyi akşamlar, sevgili seyirciler Ülkemiz ne yazık oysa, trafik kazalarında dünyada liste başı Trafik canavarı, namı öteki trafik azraili günde ortalama 1015, yılda 78 bin kişinin canını almakta Keza bu ejderha, ardından binlerce sakat ağlamaklı, bağrı yanık, yetim ve milyarlarca somut zarar bırakmaktadır Bu trafik canavarına artık kırmızı ışık yakmalıyız Bu trafik canavarını kıtır kıtır kesmeliyiz Suçlu kim? Bu yaranın ilacı ne? Bu trajediyi kimler sahneliyor? Yanlış nerede? Bu canavar suyu nereden içiyor? İşte bu sorulara cevap bulabilmek amacıyla bir kavga programı hazırladık Konuklarımızla burada bu sorunu enine boyuna tartışacağız Bu program sayesinde bir trafik kazasını bile önlesek kendimizi mutlu sayacağız Evet, acilen sayın tartışmacıları tanıtayım sizlere: Şehirlerarası otobüs sürücüsü sayın Ekrem Kulaksızoğlu Trafik görevlisi sayın Feridun Yanıkyüz Minibüs sürücüsü sayın Hidayet Dörtparmak sayın Üzeyir Sarıkaş Evet, sayın tartışmacılar, açık sözlü olalım, acımasızca eleştirelim birbirimizi Kibar olmanın sırası değil Kimse kimsenin gözünün yaşına bakmasın Unutmayın cümbür cemaat mensup olduğu kesim adına konuşacak
DöRTPARMAK Sayın Sunucu, şu anda ben traktör, bisiklet, tren, gemi, uçak sürücüleri namına da mı konuşacağım?
SARIKAŞ Natürel Onlar da sizin meslekten Hatta beygir sürücüleri adına da konuşacaksınız
DöRTPARMAK Değil eşek! Eşek sürücüleri adına da mı konuşacağım yani?
SPIKER Evet, sayın Dörtparmak, bütün sürücüler dedik ya! Hatta el arabası sürenler adına da konuşacaksınız
DöRTPARMAKDeğil deve!
SUNUCU Deve sürücüleri adına da konuşacaksınız
YANIKYÜZ Sayın Sunucu, siz kendinizi tanıtmayı unuttunuz
SPIKER Unutmadım efendim, lüzum görmedim Beni tanımayan var mı?
KULAKSIZOĞLU – Var Kusura bakmayın, ben sizin adınızı bilmiyorum
SUNUCU Nasıl otur? Siz televizyon izlemez misiniz?
KULAKSIZOĞLU Haayır Ben gece gündüz yollardayım Yemek molalarında ara sıra izliyorum Fakat sizi hiç görmedim
YANIKYÜZ Ooo, çok uzattınız lakin! Sayın Sunucu, ant mi ettiniz adınızı söylememeye? Söyleyin gitsin efendim
SPIKER Bu bir kibir meselesi, nasıl tanımazlar beni?
KULAKSIZOĞLUTanımıyorum efendim, cebren mı?
DöRTPARMAK Trafik tıkandı Sayın Kulaksızoğlu, sayın Sunucu'nun adı Tacettin, soyadı da Dişiaçık Hemen rahat ettin mi?
KULAKSIZOĞLU Dişiaçık mı? Ne garip bir soyadı
SUNUCU Beğenemediniz mi? Sizin soyadınız mı iyi Kulaksızoğlu Babanızın mı, dedenizin mi kulağı yoktu?
KULAKSIZOĞLU Dedemin yokmuş, ne olacak?
DöRTPARMAK Baylar, sakin olun Trafik kazalarını tartışırken, elinizden bir kaza çıkmasın Ona bakarsanız, hepimizin soyadları tür Değil Dörtparmak, yok Yanıkyüz, değil Sarıkaş
YANIKYÜZ Lâubalilik istemem! Dedem bu soyadını nerden almış biliyor musunuz?
SARIKAŞ Biliyorum, nüfus memurluğundan
YANIKYÜZ Rahmetli çok yiğitmiş! Kavgadan hiç çekinmezmiş Kalleşlik İştef Uyurken arkadaşı yüzüne kavgalı demir basmış Adı yanık yüze çıkmış Tabii o arkadaşının suyunu ısıtmış rahmetli!
SARIKAŞ Hamamcı mıymış dedeniz?
YANIKYÜZ Laubalilik istemem! Yeilovv kaş
SARIKAŞ Ne çağırmak istedi derhal bu?
SPIKER ingilizce yeilovv sarı çağrıda bulunmak, sayın Sarıkaş
SARIKAŞ İngilizce yüz ne seslenmek?
SUNUCU Bilmiyorum, daha oraya gelmedik
DöRTPARMAK Sayın Sunucu, siz bu tartışmayı yönetmekle görevlisiniz Niye geveze tartışmaları önlemiyorsunuz?
SPIKER Sayın Dörtparmak, siz hiç gerekli olarak şerit değiştirdiniz mi? Ben de zorunlu olarak girdim bu tartışmaya
YANIKYÜZ Sayın Dörtparmak şerit değiştiremez, basarım cezayı! Daktilo şeridi mi değiştiriyor pek?
DöRTPARMAK Biz sürücüleri siz sinir yapıyorsunuz Biz sinir olunca da kaza oluyor
YANIKYÜZ Sinirli ahali sürücü olmamalı!
SPIKER Nihayet kavga başladı
YANIKYÜZ Trafik kazalarının birçok şoför hatasından kaynaklanıyor
KULAKSIZOĞLU Bu sözleriniz gerçeği yansıtmıyor, sayın Yanıkyüz
YANIKYÜZ Bana palavracı mı diyorsunuz yani?
SUNUCU Bu kadar da kibar olmayın demedik efendiler Sayın Yanıkyüz, trafik kazalarının tek suçlusu sürücüler değil
SARIKAŞ Yüzde doksan onlar suçludur!
DöRTPARMAK Sizin matematiğiniz de güçsüz, sayın yellovv, pardon Sarıkaş
SARIKAŞ Ben yüzde hesaplarını yüzde yüz bilirim!
KULAKSIZOĞLU Kazaların belli başlı nedeni siz yayalarsınız Sayın Sunucu, sayın Sarıkaş yolcular adına da tartışacak mı?
SUNUCU Evet Bütün yayalar, tüm yolcular, yani şoför ve trafik görevlilerinin haricen kalan bütün Halk Müziği namına tartışacak Yani Bu değin
SARIKAŞ Balıkçı kayıklarını Ben ne diyecektim? Neyse ben kazazedelerin namına da tartışacağım
DöRTPARMAK Benim için ayrım etmez, ister kazazedeler adına, isterse ilçezedeler adına tartışın
SARIKAŞ Sayın Spiker, müdahale etmeyecek misiniz? Bakın iğneleyici konuşuyor!
SUNUCU Becerebiliyorsanız siz de konuşun Gerçekleri su yüzüne çıkarın da, nasıl çıkarırsanız çıkarın
SARIKAŞ Hakiki, zeytinyağı gibi suyun üzerinde Trafik kazalarının nedeni sürücülerdir Her minibüse
binişimde, her önüme minibüs çıkışında yüreğim ağzıma geliyor
DöRTPARMAK Madem pek, çiğneyin yüreğinizi yeniden yutun Biz Ölüm Meleği mi olduk ki, o kadar korkuyorsunuz?
YANIKYÜZ Siz sürücüler Azrail'in mesai arkadaşısınız
SPIKER Sayın tartışmacılar, birbirinizi kuru kuruya suçlamayın Suçlamalarınıza kanıtlar gösterin, Sayın Yanıkyüz, neye dayanarak sürücüleri Azrail'e benzetiyorsunuz?
YANIKYÜZ Neye olacak, can almalarına dayanarak söylüyorum
DöRTPARMAK Biz can almıyoruz, can kurtarıyoruz Cankurtaran sürücüleri her gün can kurtarıyorlar; İşte haber?
SARIKAŞ Ne yani sürücülerin hiç mi hatası yoktur?
DöRTPARMAK (Makamla) Hatasız kul olmaz, hatamla sev beniAna suçlu siz yayalarsınız Daha yürümesini bilmiyorsunuz Caddede Leylâ gibi yürüyorsunuz
YANIKYÜZ Tabii sizler de Mecnun gibi sürüyorsunuz arabayı Leylâ'nın üstüne
DöRTPARMAK övünmek gibi olmasın, bizler Mecnun gibi de severiz
SARIKAŞSevsinler! :
YANIKYÜZ Siz sürücüler içmeyi de seversiniz Içki sizi çarpar, siz de arabayı
KULAKSIZOĞLU Çarpıtıyorsunuz sayın Yanıkyüz Bazı arkadaşlarımız ara sıra İki tek atıyor diye, hepimizi alkolik sayamazsınız Yayalar ve siz içmiyor musunuz sanki? Yayalar içiyor, zilzurna olup, lodosa yakalanmış sandal gibi ışık, levha dinlemeden caddede sallanıyorlar Trafik de tepetaklak oluyor Ayrıca kendi canlarını, hem de sürücülerin başlarını yakıyorlar Sayın Yanıkyüz, yayalara niçin alkol muayenesi yapmıyorsunuz?
YANIKYÜZ Hangi birine yapalım? Keza yayaların alkol almaları, trafik açısından pek tehlike arz etmiyor
DöRTPARMAK Şarz mı ediyor yani?
SPIKER Sayın sürücüler, fakat sizler can taşıyorsunuz
DöRTPARMAK Patlıcan içeren kamyon sürücüsü arkadaşlarımız da var
SUNUCU Yok mu dedik yani?
DöRTPARMAK Bir damla neye fayda? Basın sayın ağzı pardon Dişiaçık, biz sürücüler de alkol alıyoruz, ama ne vakit? Akşam evde, düğünlerde, eğlencelerde
YANIKYÜZ Siz onu benim külahıma anlatın
DöRTPARMAK Hani külahınız yanınızda değil?
YANIKYÜZ Hemen sizinle külahları değişeceğiz Sizi nazik olmaya gösteri ediyorum
DöRTPARMAK Düğüne eğlence edecek değilsiniz ya! '134'
YANIKYÜZ Siz sürücülerin bir hatanız da böyle fazla, tepede olan ve küfürbaz konuşmalarınızdır
DöRTPARMAK Kargo kullanan bir arkadaş var, o çok ağzı bozuk konuşur Bu işin raconu bu
SARIKAŞ Sizin minibüsleriniz de meyhane gibi Teybi sonuna kadar açıyorsunuz Kendinizi müziğe kaptırınca da kuralları çiğniyorsunuz
DöRTPARMAK Biz kural yok, sakız çiğneriz Ne yani siz müzik dinlemiyor musunuz?
SARIKAŞ Ben müzik dinlerim böylece arabesk dinlemem
DöRTPARMAK Kenarbesk mi dinlersiniz?
KULAKSIZOĞLU Bizler yolcuları mutlu edebilmek için müzik çalıyoruz Keza müzik sürücüyü rahatlatır Müzik kazalara yol açmaz, kazalara yol kapatır
YANIKYÜZ Siz otobüs sürücüleri, müziği kendi ruhunuz İçin değil, hanımefendi yolcuların ruhlarını etkilemek için çalıyorsunuz Şarkıcı yallah sürücüdedikçe, siz de aynadan bayanları dikizliyorsunuz Fakat gözlerinizin önünüzde oln^şı, gerekiyor Havanız o biçim! Apoletli gömlek, Mercedes markalı kravat, düşük kemer pantolon, ikide bir yağlanıp taranan saçlar, gözlük, ağızda Marlboro sigarası Habire hava basıyorsunuz
KULAKSIZOĞLU Hava basmazsak araba arıza yapar Bayanlar konusunda da günahımızı alıyorsunuz Onlar bizim kardeşlerimizdir Biz onlara alt gözle bakmayız
YANIKYÜZ Bu sözlere benim karnım tok
KULAKSIZOĞLU Buraya gelmeden önce bu sözleri mi yediniz?
YANIKYÜZ Lâubalilik istemem!
SARIKAŞ Niye kabul etmiyorsunuz, trafik anarşisini yaratan siz sürücülersiniz
DöRTPARMAK Siz neden trafik canavarının pençeleri olduğunu kabul etmiyorsunuz? Hiçbir trafik kuralını bilmiyorsunuz Aniden önümüze çıkıyorsunuz Bizleri yanıltan daima sizlersiniz Fiilen sizlere de ehliyeti vermeleri gerekir Yürümesini bilmeyene sürücü ehliyeti verilmemeli
YANIKYÜZ Ne yazık fakat, bu konuda size hak belirlemek zorundayım sayın Dörtparmak Maalesef yayalar da çok ihlâl ediyorlar trafik kurallarını Ehliyeti olmayan yayalara ait trafiğe çıkmamalı
SARIKAŞ Ehliyeti olmayan işe gidemeyecek mi yani?
YANIKYÜZ İşine gelirse! Ne kırmızı, ne cadde, ne geçidi, ne levha, ne polis, ne korna, ne durak dinliyorsunuz! Dağda yürür gibi şehir içinde yürüyorsunuz
DöRTPARMAK (Alkışlar) Yaşşa, bravo, sayın Yanıkyüz!
YANIKYÜZ Ziyafet istemez! Nedir siz yayalardan çektiğimiz? geçidi varken, akrobat olup demir parmaklıklardan atlıyorsunuz! Maradona topa nasıl çalım yapıyorsa, siz de arabalara o kadar çalım yapıyorsunuz!
KULAKSIZOĞLU Ağzınıza afiyet, sayın Yanıkyüz!
YANIKYÜZYağ istemez!
SARIKAŞ Ya siz, ya siz! Ağzınızda düdük, belinizde tabanca Kendinizi kovboy sanıyorsunuz Biniyorsunuz bedava arabaya, bol bol geziyorsunuz Çıkıyorsunuz şoför avına Hoşgörü İçin durduruyorsunuz arabaları, basıyorsunuz cezayı!
DöRTPARMAK (Alkışlar) Yaşşa, aferin, sayın Sarıkaş!
SARIKAŞ Eğer siz trafik görevlileri görevinizi iyi yapsanız kazalar bu değin çok olmaz!
YANIKYÜZ Size kırmızı ışık yakıyorum, durun!
SARIKAŞ Sizler de sürücülerin yarısı kadar suçlusunuz!
DöRTPARMAK Hayır, siz yayaların yarısı dek
SARIKAŞ Bu trafik canavarının başı siz sürücülersiniz,
YANIKYÜZ Çok dürüst Ayaklan da siz yayalarsınız
SARIKAŞ Gövdesi de siz görevlilersiniz
SPIKER Evet, tartışma bir sonuca ulaştı demektir Apaçık bir canavar var Bu canavarı sürücüler, yayalar ve görevliler oluşturuyor
KULAKSIZOĞLU Ya hava koşulları, ya hayvanlar, ya yolların durumu, ya araçlar, ya elde olmayan nedenler?
SUNUCU Onlar da canavarın kuyruğu, boynu, midesi falan oluyor
YANIKYÜZ Bizler bu canavarın bir parçası yok, düşmanıyız!
KULAKSIZOĞLU Suçlu siz trafik görevlileri ve yayalardır!
SARIKAŞ Suçlu siz sürücüler ve görevlilerdir! YANIKYÜZ Suçlu sürücüler ve yayalardır! DöRTPARMAK Suçlu sizlersiniz! (Yanıkyüz'ün yakasından miktar)
SARfKAŞ Suçlu sizlersiniz! (Kulaksızoğlu'nun yakasına yapışır)
YANIKYÜZ Suçlu sizlersiniz! (Dörtparmak'ın yakasına yapışır)
KULAKSIZOĞLU Suçlu sizlersiniz! (Sankaş'ın yakasına yapışır)
SUNUCU (Düdük çalar) Durun beyler, durun! Bu canavar neyle besleniyor, onu hiç düşündünüz mü? Bu canavar eğitimsizlikle besleniyor El ele verip eğitimsizliği ortadan kaldırırsak, bu canavar da acından ölür! Sayın seyirciler, sizleri de bu canavarı öldürmeye çağırıyorum Bizlere katlandığınız için teşekkür ederim Kazasız belasız günler hoşçakalın

özel baskı *