Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Trafikte Eğitim Neden Önemlidir

Trafikte Eğitim Neden Önemlidir
0
127

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
TRAFİK EĞİTİMİNİN ÖNEMİ

Dünyada bütün başarıların temellinde başarılı bir eğitim vardır Çünkü dünyada eğitilmeye en yatkın beyin insan beynidir Bu günkü teknolojiyi bulan geliştiren insan, aldığı eğitim bilginin doğrultusunda kullanmaktadır İnsan dünyanın gelişmesine yaptığı araştırmalar sonucu yön vermektedirBu çalışmaları yapabilmeleri için açıklanmış bir vakit içerisine o çalışmalarla ilgili bilgilendirilme eğitimi almaktadır

Bu gün dünya karayollarında kullanılan araçların teknolojisini tasarımını insanoğlu bularak geliştirerek hayatta geçirmişlerdir O zaman insan kendi bulduğu teknolojiyi de fazla bakımlı güvenli kullanabilir

Göz görür,göz ışık olmaz ise görmezGözün görmesini ışık sağlarTrafiğin ışığı ise kurallarıdırKuralsız trafik katiyen düşünülemez Kuralsız yaşanan trafik,trafik yok bir trajediktir Bu gün ülkemizde karayollarını kullanan sürücülerin yüzde doksanı trafik kuralların bilmiyor ya da uygulamıyorlarBunun bir nedeni olmalıdırNedenler üzerine gidildiğinde çalışmalar sonucu karayollunu kullanan sürücülerin yüzde yetmiş ve sekseninin büyük bir çoğunluğunun trafik eğitimi almadan karayolluna kullanma hakkına sahip olduğu ortaya çıkmaktadırBu sürücüler bir şekilde karayollarını yararlanma hakkına sahip olmuşlar fakat karayollarında uygulanacak kuralları bilmiyorlar ya da uygulamıyorlarBu bir eğitim eksikliğidirÇünkü eğitim düşünce doldurma değil,insanlara davranış biçimi kazandırmadırTrafik kuralları bir tavır biçimi olduğundan insanlara bu nitelik eğitim verilerek kazandırılmamıştırBu neden ile karayollarında kurallar yeterince uygulanamadığından trafik kazaları önlenememektedirTrafik kazalarının en büyük faktörü insanlardırİnsanları yeterince trafik konularında eğitiniz kuralları uygulamayı öğretiniz oluşabilecek çok kazaları önlemiş oluruzÇünkü bütün başarılar eğitim ile elde edilirİnsan davranışlarına ve yapacaklarına kendi karar verir oluşacak sonuca da kader adı verirlerDemek olur ancak bu durumda insanların kaderleri kendi ellerinde beyninde ve düşüncesinde saklıdırKarayollarında trafikte insanların yaşadığı trafik kazaları bir kader yok bilgisizli ve sorumsuzluktur Çünkü karayollarını kullanan tüm insanların trafik kurallarına intibak ve kullanım gibi bir sorumlulukları vardır Bu sorumlulukların öğretilmesi bilgilendirilmesi iyi nitelikli ciddi bir eğitim ile insanlara öğretilebilinir kazandırabilinirEğitilmenin öğretilmenin alternatifi eğitimsizlik olamaz

Nereye nasıl gidileceğini bilmiyorsak yol bizi kendi bildiği yere götürür Sonuçları bizim istediğimiz gibi olmaz Ne dek fazla eğitilirsek öyle fazla bilgileniriz ve hayatta zorluklara aleyhinde kuvvetli oluruzTrafik kuralların oluşturduğu olgudurİnsanları bu kuralları iyi bir eğitim ile öğrenebilir ve hayata geçirebilirlerBu güne kadar ülkemizde okullarımızda her branşın kitabı okutularak eğitimi verildi ve veriliyorLakin trafik eğitimi insanların yarınları düşünülerek verilemedi ve gündeme alınmadıAncak son yıllarda trafik eğitimin ne kadar kayda değer olduğu anlaşılarak yeni yeni okullarımızda çocuklara trafik bilgisi eğitimi verilmeye başlanmıştırBu iyi güzel bir gelişmedirGelecekte trafik eğitilmiş ırk tarafından kullanılacağından daha sağlıklı güvenilir olabilirTürkiyede karayollarında yaşanan trafik kazaları acı bir tecrübe deneyimde olsa trafiğin ve eğitiminin ne dek manâlı olduğunu bize göstermiştirBu eğitim tüm millet için geçerlidir

Türkiyede bu güne dek okullarda her konunun kitap olarak zorunlu eğitimi verildi müzik fotoğraf cisim eğitimi elişi beceri dersleri zorunlu olarak okutuldu eğitimi verildi Lakin geleceğin iş sahibi olacak bu insanların karayollarında trafiği kullanacağı unutularak trafik eğitimi o insanlara zorunlu ders olarak okutulmadı eğitimi verilmedi, o insanlar karayollarında trafik nasıl kullanacaklarını bilmediklerinden nedeniyle bir çoğu hayatını trafik kazalarında karayollarında kaybettiler Bu ülkede nice valiler doktorlar kariyer sahibi ülkeye yardımsever olacak ahali trafik kazalarında hayatlarını kaybettiler Bu ülke için bir yetişmiş insan gücü kayıplarıdırBu nesil üzücü örnekler Türkiyede yaşanmıştır ve hala yaşanmaktadırÜlkenin her konuda gelişmişliğini karşılamak için ileri geleceği çoktan görmek gereklidirBu nitelik trafik içinde geçerlidirBu güne kadar ülkenin her bireyini trafik konusunda bilinçlendirmek için okullarda trafik bilgisi dersi eğitimi yapılmadığından nedeniyle karayollarında ister yayalara ait ister şoför olarak kuralları uygulamadan kurallardan mahrum olarak trafiği kullanmaya kalkışıyoruz ve sonuç kazalara neden oluyoruzTürkiye bu eğitimsizliğin nedeni ile bir trafik fukarası durumundadırBu durumun düzeltilmesi ama okullarda zorunlu olarak verilmesi gerekli olan trafik bilgisi dersi eğitimi ile başarılabilinirNeden olmasın okullarda her konunun branş eğitimi verilebiliniyorsa niçin trafik bilgi dersi eğitimi verilmesinTrafik Ahali için atlanacak geri plana itilecek bir konu değildirÇünkü trafiği içeriği insan faktörüdür insan varlığıdır

Trafikte halk kendileri için bir karar vererek karayollarını kullanırlar, bu nedenden nedeniyle eğitimin amacı insanın karar verme yeteneğini ortaya çıkarması ve uygulaması davranışını geliştirmektir Geleceği hazırlamak planlamak için her şey den önce eğitim fazla önemlidirÇünkü Nuh Peygamber gemisini yapmaya başladığı zaman daha yağmur tufan başlamamıştıBu neden ile karayollarında trafik kazalarının önlenmesinde trafik eğitimi çok önemlidirTrafik konusunda bütün toplumun bilinçlenmesi gerekmektedirTrafik bir paylaşma kültürüdürToplumun her bireyi karşılıklı bölge olan karayolunu bu bilinç doğrultusunda paylaşarak güveni bir şekil kullanmalıdır

Türkiyede meydana gelen trafik kazaları sayısı bakımından dünya sıralamasında beşinci ülke, Avrupa ülkeleri sıralamasında birinci ülke durumundadır Her şey üstüme üstüme geliyor diyorsak o süre biz zıt yönde gidiyoruz demektir veya bizde bir sorun vardırBu gün Türkiye karayollarında bu dek fazla trafik kazası meydana geliyor ise çağrıda bulunmak ki Türkiye de yaşanan trafik anlayışında bir fazla sorun var demektirBu trafik sorunlarının tek çözüm noktası eğitimdir Eğitim elde etmek öğrenmek anlayışlı olmak göstermek insanın kendisine verdiği hoş kıymetli bir hediyedir

Hayatın tadı bir tek petekte oysa balda değildir Hayat her şeyi ile tatlıdır Bu tat insanın kendi hayatına istikamet vermesinde saklıdır

Her şey için, güzel ve mutlu bir yaşam için insan elde etmek bir başlangıçtır *

858,475Konular
981,238Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt