iltasyazilim
FD Üye
Trakya Usulü Mamzana Tarifi İçin Malzemeler
*6 tane Yerli Taze Patlıcan
*3 tane Yerli Acı Biber ( ben acı kullandım tercihe göre tatlı biberde olur)
*3 tane domates
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 çay kaşığı tuz
*1 diş sarımsak
Trakya Usulü Mamzana Tarifi Yapılışı Patlıcanları küçük tüpte kabukları kendinden soyulacak kadar közlüyoruz Kabuklarını soyup bıçakla küp küp doğrayın aynı şekilde biberleri de közleyin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ( mangalda veya sobanın üzerinde olursa daha iyi lezzetli olur) Bir tencerenin içine sıvı yağı döküp kızdırın doğradığımız malzemeleri tencerenin içine koyun domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin tencereye ilave edin Tuzu atıp 10 dk kadar pişirmeye bırakın isteğinize bağlı 1 diş sarımsak ekleyebilirsiniz afiyet olsun
*6 tane Yerli Taze Patlıcan
*3 tane Yerli Acı Biber ( ben acı kullandım tercihe göre tatlı biberde olur)
*3 tane domates
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 çay kaşığı tuz
*1 diş sarımsak
Trakya Usulü Mamzana Tarifi Yapılışı Patlıcanları küçük tüpte kabukları kendinden soyulacak kadar közlüyoruz Kabuklarını soyup bıçakla küp küp doğrayın aynı şekilde biberleri de közleyin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ( mangalda veya sobanın üzerinde olursa daha iyi lezzetli olur) Bir tencerenin içine sıvı yağı döküp kızdırın doğradığımız malzemeleri tencerenin içine koyun domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin tencereye ilave edin Tuzu atıp 10 dk kadar pişirmeye bırakın isteğinize bağlı 1 diş sarımsak ekleyebilirsiniz afiyet olsun