iltasyazilim
FD Üye
60 dak Hazırlık: 20 dak | Pişirme: 40 dak | Servis: 8 kişilik
Son yılların en meşhur tatlılarından biri şüphesiz Trileçe! Balkanlardan doğan bu muhteşem lezzeti yapmak için ihtiyacınız olan tüm püf noktalarını bu video’da bulabilirsiniz!
Malzemeler:
Sos için:
800 ml Süt
1 paket Krema
1 su bardağı Süt Tozu
Kek için:
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 çay kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
Karamel:
10 yk şeker
1 paket krema
2 yk tereyağı
Zeytinyağı
Adımlar:
Yumurta ve şekeri çırpın Vanilya Özütünü de ekleyip çırpın Un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini de ekleyin, düşük hızda çırpın
Yağlanmış bir borcama dökün ve 160 derece fırında pişirin
Süt, krema ve süt tozunu çırpma teliyle karıştırın
İlk sıcaklığı çıkan keki, dilimleyin ve sütlü sosu üzerine dökün Buzdolabında 4 saat bekletin
Üzerine karameli dökün Afiyet olsun!
Kaynak:İdilTatari
Son yılların en meşhur tatlılarından biri şüphesiz Trileçe! Balkanlardan doğan bu muhteşem lezzeti yapmak için ihtiyacınız olan tüm püf noktalarını bu video’da bulabilirsiniz!
Malzemeler:
Sos için:
800 ml Süt
1 paket Krema
1 su bardağı Süt Tozu
Kek için:
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 çay kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
Karamel:
10 yk şeker
1 paket krema
2 yk tereyağı
Zeytinyağı
Adımlar:
Yumurta ve şekeri çırpın Vanilya Özütünü de ekleyip çırpın Un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini de ekleyin, düşük hızda çırpın
Yağlanmış bir borcama dökün ve 160 derece fırında pişirin
Süt, krema ve süt tozunu çırpma teliyle karıştırın
İlk sıcaklığı çıkan keki, dilimleyin ve sütlü sosu üzerine dökün Buzdolabında 4 saat bekletin
Üzerine karameli dökün Afiyet olsun!
Kaynak:İdilTatari