iltasyazilim
FD Üye
Trileçe Tarifi ( Karışık Meyve Soslu) İçin Malzemeler Pandispanya için;
*6 yumurta
*7 yemek kaşığı şeker
*6 kaşık un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Sos için;
*1 paket krema (200ml)
*3 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı şeker
Meyveli sos için;
*Karışık meyveli sos ( carte dor hazır sos)
Trileçe Tarifi ( Karışık Meyve Soslu) Yapılışı Fırını hazırlıklara başlamadan 160 dereceye ayarlayıp önceden ısıtıyoruz Ve pandispanya için yumurtaların sarısını beyazından ayırıp beyazı köpük köpük kar gibi olana kadar çırpıyoruz
?*Kar beyaz olan yumurta beyazına yumurtanın sarılarını ilave ederek el ile yavaşça karıştırıyoruz
?Un ,kabartma tozu ve vanilya eklenerek el ile karıştırmaya devam edilir
?Isıya dayanıklı borcam (benimki 22 cm uzunluğundaydı) *margarin ile iyice her yerini yağlayın ve karışımı ilave edip 160 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin
?*Pişen pandispanya dilimlere kesilir hazırlanacak olan sos üzerinde hemen gezdirilir
?Sos içinde süt ,şeker ve krema iyice mikserle karıştırılır ve pişen pandispanyanın ilk sıcağı çıktıktan sonra sosu çok bekletmeden üzerine dökülür
?*Sosu çeken Tatlımızın üzerine hazır karışık meyveli sosu gezdirip buzdolabında 1 gece beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz
*6 yumurta
*7 yemek kaşığı şeker
*6 kaşık un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Sos için;
*1 paket krema (200ml)
*3 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı şeker
Meyveli sos için;
*Karışık meyveli sos ( carte dor hazır sos)
Trileçe Tarifi ( Karışık Meyve Soslu) Yapılışı Fırını hazırlıklara başlamadan 160 dereceye ayarlayıp önceden ısıtıyoruz Ve pandispanya için yumurtaların sarısını beyazından ayırıp beyazı köpük köpük kar gibi olana kadar çırpıyoruz
?*Kar beyaz olan yumurta beyazına yumurtanın sarılarını ilave ederek el ile yavaşça karıştırıyoruz
?Un ,kabartma tozu ve vanilya eklenerek el ile karıştırmaya devam edilir
?Isıya dayanıklı borcam (benimki 22 cm uzunluğundaydı) *margarin ile iyice her yerini yağlayın ve karışımı ilave edip 160 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin
?*Pişen pandispanya dilimlere kesilir hazırlanacak olan sos üzerinde hemen gezdirilir
?Sos içinde süt ,şeker ve krema iyice mikserle karıştırılır ve pişen pandispanyanın ilk sıcağı çıktıktan sonra sosu çok bekletmeden üzerine dökülür
?*Sosu çeken Tatlımızın üzerine hazır karışık meyveli sosu gezdirip buzdolabında 1 gece beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz