Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Trileçe Tarifi

Trileçe Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

*5 yumurta
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu

Keki Islatmak İçin;


*5 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*1 kutu sıvı krema (200 gram)

Üzeri İçin;


*2 paket kremşanti
*1 5 su bardağı süt

Karamel Sos İçin;


*1 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 kutu sıvı krema (200 gram)
*Not; Dilerseniz hazır satılan karamel soslarından kullanabilirsiniz

Trileçe Tarifi Yapılışı Merhabalar nefis bir tatlı trileçe?
Ölçüler büyük boy kenarı tırtıklı borcam içindir Bardak ölçüsü 200 ml liktir

1
*Karamel sosumuzu hazırlamak için şekerimizi çelik tencerenin içerisine alıyoruz
*Ocağımızın altı kısık olacak şekilde ayarlayıp hafif hafif karıştırıp erimesini bekliyoruz
*Tereyağımızı ekleyip karıştırıyoruz sıvı kremamızı ekleyip karıştırmaya devam edelim
*Bu aşamada sıçrama ve topaklanmalar olabilir dikkat edip karıştırmaya devam edelim
*Parlak bir kıvam alan sosumuzu soğumaya bırakalım
*Yumurtaları ve şekerimizi beyazlayana kadar (10 dakika) iyice çırpıyoruz
*Un, vanilya ve kabartma tozumuzu ekleyip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize döküyoruz
*Spatula yardımıyla düzeltip 175 derecedeki önceden ısıtılmış fırınımızda 2025 dakika kürdan testi yapıp pişiriyoruz
*5 su bardağı sütümüzün içine şekerimizi ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz 1 paket sıvı kremamızı da ekleyip karıştırıyoruz
*Fırından çıkartıp ters çevirdiğimiz kekimizin her yerine eşit şekilde döküyoruz
*Kekimizin iyice ılıması gerekiyor sütlü karışımı dökmeden önce kekimizin her yerine çatal veya kürdanla delikler yapıyoruz
*2 paket kremşantiyi hazırlıyoruz tatlımızın üzerine düzgün bir şekilde sürüyoruz
*2 yemek kaşığı (dolu dolu) kadarını süslemek için ayırabilirsiniz
*Kekimizin üzerini kremşanti ile kapladıktan sonra karamel sosumuzu döküyoruz
*En üstüne ayırmış olduğumuz kremşanti ile uzun uzun çizgiler yapıp kürdan ile aşağı yukarı çizikler atıyoruz
*Tatlımızın 46 saat dolapta dinlenmesi gerekiyor
*Süre sonunda servise hazır afiyet olsun?
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt