Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Trileçe tatlısı

Trileçe tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
“Üç sütle yapılan anlamına gelen trileçe, Arnavut mutfağına ait bir tatlı Sütlü kreması ve karamelize sosuyla özel ve hafif bu tatlıyı mutlaka denemenizi öneririz

Malzemeler

Keki için:
5 adet yumurta 10 yemek kaşığı toz şeker 10 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Kreması için:
2 su bardağı inek sütü 1 su bardağı keçi sütü 1 su bardağı manda sütü 200 ml krema (1 kutu) 6 yemek kaşığı toz şeker Krem şanti için:
1 paket krem şanti 1 su bardağı süt Karamel sos için:
1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su Yapılışı

Yumurtaları ve şekeri çırpın Unu, irmiği ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin Kabartma tozunu da ilave edip karıştırın ve dikdörtgen bir fırın kabına döküp 170 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin

Öte yandan kremasını hazırlamak için 3 çeşit sütü, kremayı ve toz şekeri mikserle 10 dakika çırpın; üzeri köpük köpük olsun Fırından çıkardığınız keki karelere bölün Kek sıcakken soğuk krema karışımını üzerine dökün

Kek sütü çekerken krem şanti ile sütü çırpın Biraz dolapta bekletip kıvamlanmasını sağlayın Şantiyi kekik üzerine bir spatula yardımıyla sürün

Öte yandan karamel sosu hazırlamaya başlayın Bunun için teflon tavaya veya çelik tencereye toz şekeri dökün Kısık ateşte karamelize olmasını sağlayın Bu epeyce uzun sürecek işlem sırasında şekeri sık sık karıştırın Tüm şeker eriyip kahverengileştiği zaman suyu ilave edip karıştırın Şeker katılaşıp tekrar kendini bırakacaktır Koyu bir kıvam aldığında ocağın altını kapatıp ılınmasını bekleyin

Karamelize sosu artık soğumuş olan kekin üzerinde gezdirin İster hemen ister biraz dolapta bekletip servis edin

 
858,497Konular
981,983Mesajlar
29,974Kullanıcılar
Osmanlı75Son üye
Üst Alt