iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
6 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Fırın kabını yağlamak için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Şerbeti için:
4 su bardağı soğuk süt
400 ml krema
Yapılışı:
Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın Yumurta beyazlarını derin bir karıştırma kabına alın Toz şeker ilave ettikten sonra mikserle, yüksek devirde krema halini alana kadar karıştırın
Yumurta sarılarını ekleyip, bir çırpıcı yardımıyla karıştırma işlemini sürdürün
Toz şeker eriyene kadar homojen bir şekilde karışan yumurtalara elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı katın
Tatlının içinde hava kabarcıkları kalması için; bu aşamadan sonra kek harcını bir spatula yardımıyla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın
Tercihen dikdörtgen olan fırın kabını zeytinyağı ile yağladıktan sonra kek harcını fırın kabına aktarın Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin
Tatlının pandispanyasını önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirin Oda ısısında hafif bir renk alana kadar pişen tatlıyı fırından çıkartın Oda ısısında dinlenmesi için bekletin
Sütlü şerbeti için; soğuk süt ve kremayı derin bir tencereye alın Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın Ilınması için ocaktan alıp, bir kenarda bekletin
Pandispanyayı, keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimlere ayırın Ilınan süt şerbetini bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirin
6 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Fırın kabını yağlamak için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Şerbeti için:
4 su bardağı soğuk süt
400 ml krema
Yapılışı:
Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın Yumurta beyazlarını derin bir karıştırma kabına alın Toz şeker ilave ettikten sonra mikserle, yüksek devirde krema halini alana kadar karıştırın
Yumurta sarılarını ekleyip, bir çırpıcı yardımıyla karıştırma işlemini sürdürün
Toz şeker eriyene kadar homojen bir şekilde karışan yumurtalara elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı katın
Tatlının içinde hava kabarcıkları kalması için; bu aşamadan sonra kek harcını bir spatula yardımıyla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın
Tercihen dikdörtgen olan fırın kabını zeytinyağı ile yağladıktan sonra kek harcını fırın kabına aktarın Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin
Tatlının pandispanyasını önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirin Oda ısısında hafif bir renk alana kadar pişen tatlıyı fırından çıkartın Oda ısısında dinlenmesi için bekletin
Sütlü şerbeti için; soğuk süt ve kremayı derin bir tencereye alın Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın Ilınması için ocaktan alıp, bir kenarda bekletin
Pandispanyayı, keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimlere ayırın Ilınan süt şerbetini bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirin