iltasyazilim
FD Üye
Trileçe (Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler
1, 5 su bardağı şeker 5 yumurta Yarım çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 vanilya 1 kabartma tozu 2, 5 su bardağı un Şerbet için:
6 su bardağı süt 1 paket krema Yarım çay bardağı şeker Üstü için:
2 adet krem şanti 2 çay bardağı süt Hazır meyve sosu Trileçe (Çok Kolay) Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şekeri rengi açılana kadar çırpın Su, sıvı yağ, vanilyayı ekleyip biraz çırpın En son un ve kabartma tozunu ekleyip margarin ile yağlanan büyük borcama dökün 180 derecede 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin Pişip ılınan keke çatal ile delikler açın Ne kadar çok delerseniz şerbeti okadar iyi çekecektir
Şerbet için, önce şeker ve az süt ile cezvede şeker eriyene kadar ısıtın Eriyen şekerli sütü diğer süt ve krema ile karıştırın
Krem şantiyi eğer bim marketten alırsanız tek paket yeterli Krem şantiyi hazırlayıp dolaba koyun
Delikler açılan keke soğuk süt şerbetini dökün Şerbetini çeken keke krem şantiyi yayın ve hazır meyve sosu ile süsleyin
Not: ayrıntılı anlattığım için uzun ama aslında çok pratik bir tatlı Yapınca anlayacaksınız Şimdiden afiyet olsun
1, 5 su bardağı şeker 5 yumurta Yarım çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 vanilya 1 kabartma tozu 2, 5 su bardağı un Şerbet için:
6 su bardağı süt 1 paket krema Yarım çay bardağı şeker Üstü için:
2 adet krem şanti 2 çay bardağı süt Hazır meyve sosu Trileçe (Çok Kolay) Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şekeri rengi açılana kadar çırpın Su, sıvı yağ, vanilyayı ekleyip biraz çırpın En son un ve kabartma tozunu ekleyip margarin ile yağlanan büyük borcama dökün 180 derecede 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin Pişip ılınan keke çatal ile delikler açın Ne kadar çok delerseniz şerbeti okadar iyi çekecektir
Şerbet için, önce şeker ve az süt ile cezvede şeker eriyene kadar ısıtın Eriyen şekerli sütü diğer süt ve krema ile karıştırın
Krem şantiyi eğer bim marketten alırsanız tek paket yeterli Krem şantiyi hazırlayıp dolaba koyun
Delikler açılan keke soğuk süt şerbetini dökün Şerbetini çeken keke krem şantiyi yayın ve hazır meyve sosu ile süsleyin
Not: ayrıntılı anlattığım için uzun ama aslında çok pratik bir tatlı Yapınca anlayacaksınız Şimdiden afiyet olsun