iltasyazilim
FD Üye
Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yumurta
*1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
*15 su bardağı un
*2 paket kabartma tozu (1 yeterli)
*1 paket vanilya
Sütlü sos için;
*35 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı toz şeker
*2 kaşık sıvı krema
Karamel sos için;
*1 çay bardağı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
*200 g sıvı kremadan kalanının tamamı
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
Trileçe Tarifi Yapılışı Not:Ben kelepçede yaptım ama borcamda daha ince ve güzel olur diye düşünüyorum
1
*Sütlü sosu için bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim
*Yumurta ve toz şekeri çırpalım
*Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim
*170 derecelik fırında 10 dk, sonra 150 dereceye düşürüp yaklaşık 30 dk pişirelim
*Karameli için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım
*Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağı eriyince sıvı kremayı da ekleyip sosumuz katılaşana kadar kısık ateşte pişirelim
*Ilıyan keki ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım
*Soğuk şerbeti kekin üzerine dökelim
*1 paket krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım
*Ilıyan karameli krem şantinin üzerine döküp yayalım Ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile şekillendirelim
*4 adet yumurta
*1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
*15 su bardağı un
*2 paket kabartma tozu (1 yeterli)
*1 paket vanilya
Sütlü sos için;
*35 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı toz şeker
*2 kaşık sıvı krema
Karamel sos için;
*1 çay bardağı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
*200 g sıvı kremadan kalanının tamamı
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
Trileçe Tarifi Yapılışı Not:Ben kelepçede yaptım ama borcamda daha ince ve güzel olur diye düşünüyorum
1
*Sütlü sosu için bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim
*Yumurta ve toz şekeri çırpalım
*Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim
*170 derecelik fırında 10 dk, sonra 150 dereceye düşürüp yaklaşık 30 dk pişirelim
*Karameli için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım
*Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağı eriyince sıvı kremayı da ekleyip sosumuz katılaşana kadar kısık ateşte pişirelim
*Ilıyan keki ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım
*Soğuk şerbeti kekin üzerine dökelim
*1 paket krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım
*Ilıyan karameli krem şantinin üzerine döküp yayalım Ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile şekillendirelim