iltasyazilim
FD Üye
Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*Yarım su bardağı nişasta
*Yarım çay bardağı sıcak su
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Sütlü sosu için
*3, 5 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı toz şeker
*1 kutu krema (200 ml)
Üzeri için
*1 paket krem şanti
*Yarım subardağı süt
Karamel sosu için
*1 çay bardağı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 kutu krema (200 ml)
Trileçe Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle karıştırma kabımıza yumurta, toz şeker ve sıcak suyu alıp şeker iyice eriyene kadar çırpalım
*Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza dökelim
*200°lik fırında 5 dk, sonra ısıyı 160° düşürüp yaklaşık 30 dk pişirelim
*Pişen pandispanyamızı soğuması için fırından çıkarıp fırın teline ters çevirelim
*Trileçenin sütlü sosu için bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpalım
*Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım
*Şekerlerin rengi dönmeye başlayınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım
*Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim
*Ilıması için kenara alalım
*Ilımış olan kekimizi ters çevirip yağlı kağıdı çıkaralım servis tabağına alalım çatalla delikler açalım
*Soğuk şerbetimizi kekin
*Üzerine dökelim
*Sütü iyice çekince krem şantimizi hazırlayıp üzerine sürelim
*Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim
*Dilediğimiz gibi süsleyip soğuması için dolaba kaldıralım en az 2 saat
*5 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*Yarım su bardağı nişasta
*Yarım çay bardağı sıcak su
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Sütlü sosu için
*3, 5 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı toz şeker
*1 kutu krema (200 ml)
Üzeri için
*1 paket krem şanti
*Yarım subardağı süt
Karamel sosu için
*1 çay bardağı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 kutu krema (200 ml)
Trileçe Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle karıştırma kabımıza yumurta, toz şeker ve sıcak suyu alıp şeker iyice eriyene kadar çırpalım
*Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza dökelim
*200°lik fırında 5 dk, sonra ısıyı 160° düşürüp yaklaşık 30 dk pişirelim
*Pişen pandispanyamızı soğuması için fırından çıkarıp fırın teline ters çevirelim
*Trileçenin sütlü sosu için bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpalım
*Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım
*Şekerlerin rengi dönmeye başlayınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım
*Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim
*Ilıması için kenara alalım
*Ilımış olan kekimizi ters çevirip yağlı kağıdı çıkaralım servis tabağına alalım çatalla delikler açalım
*Soğuk şerbetimizi kekin
*Üzerine dökelim
*Sütü iyice çekince krem şantimizi hazırlayıp üzerine sürelim
*Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim
*Dilediğimiz gibi süsleyip soğuması için dolaba kaldıralım en az 2 saat