iltasyazilim
FD Üye
Triliçe Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*4 yemek kaşığı un (tepeleme)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*( 3 yemek kaşığı toz fındık veya badem koyabilirsiniz ceviz olmaz keki karartıyor)
Şerbeti için;
*3 su bardağı süt
*200 ml krema
*1 su bardağı şeker
Çilek sosu için;
*500 gram çilek
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
*Krem şanti
Triliçe Tarifi Yapılışı Oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı karıştırma kabımıza alıp şekerle birlikte köpürene dek çırpıyoruz Elinizde mevcut ise toz fındık veya badem vanilya kabartma tozu ve unu ekliyoruz Mikseri bırakıp spatula yada tahta kaşık ile yumurtaları söndürmeden alttan üste karıştırdıktan sonra yağladığımız kalıbımıza karışımımızı döküp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz, süresi tam olarak vermiyorum çünkü her fırın farklıdır, kürdan testi yaptıktan sonra alabilirsiniz*Biz bu sırada şerbetimizi hazırlayalım, sütü ,kremayı, şekeri tencereye döküp kaynayınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
Çilek sosumuza gelelim*Çilek, toz şeker ,nişasta ve suyu doğrayıcımıza koyup püre haline getiriyoruz Süzgeçten geçirip (çekirdeklerinden arınması için) tenceremize alıp pişiriyoruz kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz
Kek pişip soğudukdan sonra kare kesip üzerine soğumuş şerbetini döküyoruz ve tamamen soğuması için buzdolabına koyuyoruz Soğuyunca üstüne krem şantiyi sürüp, çilek sosunu döküp buzdolabında biraz daha dinlendirdikten sonra servise hazır*Yerken sizi yormayan freş hafif bir tatlı Deneyenlere afiyet şifa olsun
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*4 yemek kaşığı un (tepeleme)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*( 3 yemek kaşığı toz fındık veya badem koyabilirsiniz ceviz olmaz keki karartıyor)
Şerbeti için;
*3 su bardağı süt
*200 ml krema
*1 su bardağı şeker
Çilek sosu için;
*500 gram çilek
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
*Krem şanti
Triliçe Tarifi Yapılışı Oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı karıştırma kabımıza alıp şekerle birlikte köpürene dek çırpıyoruz Elinizde mevcut ise toz fındık veya badem vanilya kabartma tozu ve unu ekliyoruz Mikseri bırakıp spatula yada tahta kaşık ile yumurtaları söndürmeden alttan üste karıştırdıktan sonra yağladığımız kalıbımıza karışımımızı döküp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz, süresi tam olarak vermiyorum çünkü her fırın farklıdır, kürdan testi yaptıktan sonra alabilirsiniz*Biz bu sırada şerbetimizi hazırlayalım, sütü ,kremayı, şekeri tencereye döküp kaynayınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
Çilek sosumuza gelelim*Çilek, toz şeker ,nişasta ve suyu doğrayıcımıza koyup püre haline getiriyoruz Süzgeçten geçirip (çekirdeklerinden arınması için) tenceremize alıp pişiriyoruz kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz
Kek pişip soğudukdan sonra kare kesip üzerine soğumuş şerbetini döküyoruz ve tamamen soğuması için buzdolabına koyuyoruz Soğuyunca üstüne krem şantiyi sürüp, çilek sosunu döküp buzdolabında biraz daha dinlendirdikten sonra servise hazır*Yerken sizi yormayan freş hafif bir tatlı Deneyenlere afiyet şifa olsun