iltasyazilim
FD Üye
Tropikal Reçel Tarifi Resimli
Tropikal Reçel Tarifi
Tropikal Reçel
Tropikal Reçel
Malzemeler:
* 1 papaya (takriben 300 gr)
* 1 küçük ananas (takriben 300 gr)
* Yarım kavun (yaklaşık 500 gr)
* 2 limonunun suyu ve rendelenmiş kabuğu
* 150 gr esmer toz şeker
* 500 gr reçel şekeri
* 5 çorba kaşığı rom
Hazırlanması:
* Tüm meyvelerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan daha sonra ufak minik doğrayın Toplam tartma takriben 900 gr olmalı
* Meyve karışımını limon suyu ve kabukları, şeker, reçel şekeri ve romla karıştırın
* Karıştırarak, reçel şekeri paketinin üzerindeki tarife tarafından 34 dakika kaynatın Üstte biriken köpüğü alın
* Reçeli kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın Ters çevirerek 5 dakika temiz bir mutfak örtüsü ya da havlunun üzerinde bekletin *
Tropikal Reçel Tarifi
Tropikal Reçel
Tropikal Reçel
Malzemeler:
* 1 papaya (takriben 300 gr)
* 1 küçük ananas (takriben 300 gr)
* Yarım kavun (yaklaşık 500 gr)
* 2 limonunun suyu ve rendelenmiş kabuğu
* 150 gr esmer toz şeker
* 500 gr reçel şekeri
* 5 çorba kaşığı rom
Hazırlanması:
* Tüm meyvelerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan daha sonra ufak minik doğrayın Toplam tartma takriben 900 gr olmalı
* Meyve karışımını limon suyu ve kabukları, şeker, reçel şekeri ve romla karıştırın
* Karıştırarak, reçel şekeri paketinin üzerindeki tarife tarafından 34 dakika kaynatın Üstte biriken köpüğü alın
* Reçeli kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın Ters çevirerek 5 dakika temiz bir mutfak örtüsü ya da havlunun üzerinde bekletin *