iltasyazilim
FD Üye
Tropikal Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
*1 kutu (400ml) hindistan cevizi kreması
*900 ml su
*100 ml pirinç
*75100 ml şeker ya da yeteri kadar şekersiz tatlandırıcı
*3 çorba kaşığı nişasta + 50 ml soğuk su
Sos için:
*1 olgun muz
*1 kivi (yerine mango ya da 2 dilim taze ananas olur)
Tropikal Sütlaç Tarifi Yapılışı Sütlacınıza bayılırım Sade, vanilyalı, damla sakızlı, fırınlanmış olsa hepsi harika bir tatlı benim için Verdiğim tarif hem değişik tatları sevenler için, hem laktoz yemeyenlere uygun olur
300 ml su kaynatın ve yıkanmış pirinci atın Kısık ateşte kapağın altında su çekene kadar pişirin Sonra kalan 600 ml su, şekeri ve hindistan cevizi kremasını ekleyip karıştırın ve kapağın altında kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin Nişastayı 50 ml soğuk suda açıp tencereye dökün ve karıştırarak kaynamaya getirin Ateşten alıp servis kaselerine paylaştırın Sonra buzdolabında tamamen soğutun Bu sütlacı fırınlamanızı tavsiye etmiyorum çünkü hindistan cevizinin narin tadı bozuluyor
Servis etmeden önce sos hazırlayın Onun için tüm meyveleri ufalayıp çırpma kabına aktarın ve blenderle iyice püreleyin Hazırlanmış sosu soğumuş sütlaçların üstüne dökün
Afiyetler olsun
*1 kutu (400ml) hindistan cevizi kreması
*900 ml su
*100 ml pirinç
*75100 ml şeker ya da yeteri kadar şekersiz tatlandırıcı
*3 çorba kaşığı nişasta + 50 ml soğuk su
Sos için:
*1 olgun muz
*1 kivi (yerine mango ya da 2 dilim taze ananas olur)
Tropikal Sütlaç Tarifi Yapılışı Sütlacınıza bayılırım Sade, vanilyalı, damla sakızlı, fırınlanmış olsa hepsi harika bir tatlı benim için Verdiğim tarif hem değişik tatları sevenler için, hem laktoz yemeyenlere uygun olur
300 ml su kaynatın ve yıkanmış pirinci atın Kısık ateşte kapağın altında su çekene kadar pişirin Sonra kalan 600 ml su, şekeri ve hindistan cevizi kremasını ekleyip karıştırın ve kapağın altında kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin Nişastayı 50 ml soğuk suda açıp tencereye dökün ve karıştırarak kaynamaya getirin Ateşten alıp servis kaselerine paylaştırın Sonra buzdolabında tamamen soğutun Bu sütlacı fırınlamanızı tavsiye etmiyorum çünkü hindistan cevizinin narin tadı bozuluyor
Servis etmeden önce sos hazırlayın Onun için tüm meyveleri ufalayıp çırpma kabına aktarın ve blenderle iyice püreleyin Hazırlanmış sosu soğumuş sütlaçların üstüne dökün
Afiyetler olsun