Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

TRT 3 Eğitim ,Öğretim yayınları

TRT 3 Eğitim ,Öğretim yayınları
0
49

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
TRT3 Eğitim ve Öğretim yayınları

Domuz gribi nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilmesi ihtimaliyle ilgili önlemler çerçevesinde, okulların kapalı olduğu dönemlerde TRT 3, müfredata uygun bir şekilde canlı eğitim ve öğretim yayınları yapacak

Sağlık Durumu Bakanlığı, Ulusal Eğitim Bakanlığı ve TRT, domuz gribi ile çaba zarfında iki taraflı bir proje başlattı
Ankara`da domuz gribi nedeniyle okulların bir hafta tatil edilmesi dolasıyla yarından itibaren TRT 3`te 0700 ile 1400 saatleri aralarında, canlı eğitim ve öğretim yayınları yapılacak Daha sonraki dönemlerde de Türkiye`de herhangi bir okulda eğitim ve öğretime ara verildiğinde, o dönemin müfredat konuları TRT 3`den canlı olarak yayımlanacak
Konuyla ilgili konuşan Sıhhat Bakanı Recep Akdağ, okullarda Kasım ayının son haftası aşılamanın başlayacağını ve Ocak ayına değin devam edeceğini söyledi
Aşının bir takvime ast olarak Türkiye`ye getirileceğini belirten Akdağ, aşının diğer ülkelerce de Kasım ayından itibaren yaklaşık 4 aylık vakit içinde temin edileceğini bildirdi
Salgını yönetme konusunda Türkiye`de saygıdeğer bilim adamlarından oluşan Pandemi Yürütme Kurulu oluşturulduğu andıran Akdağ, kurulun şartları değerlendirerek kararı verdiğini bildirdi
Sıhhat Bakanı Akdağ, ``Bu bazen bir okulun kapanması olabilir Birkaç okulun kapanması olabilir Bir şekildeki muhakkak bir süreyle ayrıntılarıyla kapanması olabilir`` diye konuştu
Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
``Velilerimiz şunu çok iyi bilmeliler Türkiye tedbirlerin üstteki seviyede alındığı bir ülke, biz bu işe hazırlıklıyız Bağlı bu tedbirler gündeme getirilirken bir taraftan da öbür yayınlarla vatandaşın kafası karıştırıldı Lakin çok net olarak şunu ifade etmeliyim bir defa paniğe kapılacak bir koşul değil Rahatsızlık geçiren şahısların çok büyük kısmının basit bir hastalık geçirdiğini, iyileştiğini biliyoruz, bunu derhal yaşıyoruz Peki o süre neden bu dek tartma veriyoruz meseleye? Çünkü fazla seri yayılabilen bir hastalık``
Alınması gereken tedbirlere de dikkati çeken Bakan Akdağ, şunları kaydetti:
``Kişisel tedbirlere fazla önemli biçimde dikkat etmemiz lazım Bunların yanında el yıkama geliyor bir de şu el sıkışma ve öpüşme adetinden 5 ay vazgeçmeyi ben tüm toplumumuza öneriyorum Çünkü ellerle hastalığın bulaştığını biliyoruz Uzaktan da birbirimize sevgimizi gösterebiliriz Sıcakkanlı bir halkız, biliyorum bunun zorluğunu, fakat 5 ay birbirimize sarılmayı, öpüşmeyi, el sıkışmayı erteleyebilirsek hastalığın dağılım hızının azalmasında yardımsever olacağına inanıyorum``
Ulusal Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da ikaz etme amacı güttükleri fakat gözdağı içinde olmadıklarını söyledi
Toplumun bir paniğe sürüklenmesi, panik içinde hareket etmesi, bilhassa ebeveynlerin çocuklarıyla ilgili kaygılarını daha yüksek düzeyde taşıyor olmalarının bu türlü tedbirleri almalarını gerekli kıldığını açıklayan Çubukçu, bu konuyla ilgili hazırlıkları 2,53 ay öncesinden başladıklarını bildirdi
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de Ulusal Eğitim Bakanlığıyla organize olduklarını ve yarından itibaren bu yayınlara başlayacaklarını söyledi
Yayınların karasaldan da yapılması gerekliliği nedeniyle, en uygun kanalın TRT 3 olduğuna karar verdiklerini ifade eden Şahin, ``Yayınlar hafta içi sabah 0700`da başlayacak 1400`da sona erecek Sadece Salı günü Meclis`in açık olması ve grup toplantıları sebebiyle, sabah 0700`da başlayıp, 1000`da bitecek`` diye konuştu

AA *

858,496Konular
981,656Mesajlar
29,726Kullanıcılar
yalanciyarimSon üye
Üst Alt