Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

TRT Okul Canlı Tv izle

TRT Okul Canlı Tv izle
0
115

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
TRT Okul TV'de yayınlanacak programlar neler

TRTMektep'da yayınlanacak programlardan örnekler şöyle:

''Ben Öğrenciyken'': Ünlülerin öğrencilik anılarını, eğitim mücadelelerini anlatıyor

''Çekirgenin Notları'': Doğa ve çevre konularını öğrenmeye coşkulu ''Çekirge'' karakteri ile keşif gezilerinin yapıldığı, çevre konularının işlendiği program, hergün 10 dakika süreyle yayınlanacak

''Sanat 2019'': Tiyatro, sinema, müzik, edebiyat, yeni yayınlar gibi konuların işlendiği ve kültür sanat haberlerinin yer aldığı kültür sanat program, jurnal periyotla canlı olarak yayınlanacak

''Sen Ben'': Veysel Diker ve Aylin Kabasakal'ın sunduğu programda, stüdyodaki konuklarla bayan ve erkek farklılığı ve çatışmasına dair konular tartışılıyor

''Kolay Gelsin'': Aslı Ünsalan'ın sunduğu programda maket, folklorik bebek, ahşap boyama, ev dekorasyon yapımı gibi zevkli uğraşlar yer alıyor

''Takvim'': Eski takvim okuma zevkini andıran ve beş dakika süreli program, günün sözü, günün yemek yemek tarifi, günün komik fotoğrafı, tarihte bugün gibi çeşitli köşelerden oluşuyor

''Böyle Çalışır'': Gündelik hayatta kullanılan aletlerin nasıl çalıştığının animasyonlarla desteklenerek anlatıldığı program hergün yayınlanacak

''Böyle Tamir Edilir'': Gündelik hayatta kullanılan aletlerin nasıl tamir edileceğini anlatan program jurnal periyotla yayına girecek

''Öğrenci Evi'': Üniversite öğrencilerinin yaşadıkları mekanları (ev, yurt, pansiyon) güzelleştirip daha elverişli hale getirirken, öğrencilerin estetik duygularını geliştirmeyi amaçlayan programı İbrahim Selim sunuyor

''Gerçek Hayatta Ne İşimize Yarayacak?'' : Programda, Mors alfabesi, genleşme, fotosentez, kurbağanın sindirim sistemi gibi konuların, komik skeçlerle hakiki hayatta nasıl işe yarayabileceği anlatılıyor

''Üniversitelerimiz'': Üniversitelerin güncel formatta tanıtılacağı programda, üniversitenin bulunduğu şehir halkı, gıda, barınma ve ulaşım olanakları, sportif ve sosyal tesisler, üniversitenin akademik çalışmaları, sosyal ve kültürel faaliyetleri gibi tanıtılacak

''Toplu Hayat'' : Ünlü oyuncu Özge Özpirinççi'nin sunduğu programda, büyük kasaba yaşamında diğerlerinin haklarına hürmet, araba kullanma ve müzik dinleme adabı gibi hayatın çok öbür alanlarına dair konular bambaşka bir formatta ve mizahi bir üslupla ele alınacak

''Kendimi Tanıyorum'': Ebru Tülay Üzümcü ve Polat Doğru yönetimindeki bireysel gelişim programında, stresle başa çıkma, insan ilişkileri, liderlik, öz güvenin geliştirilmesi, gövde dilini içten yararlanma gibi konular işlenecek

''Yaşam Boyu Spor'': Sağlık için spor yapmak isteyen oysa spor salonlarına gitmek için yeteri kadar vakti ya da parası olmayan izleyicilere karşın spor programı

''Spor Okulu'': Alanında meşhur sporcular eğitmenliğinde, bir grup çocuğa, basketbol, futbol, tenis, yüzme, voleybol gibi spor dallarında teknikler öğretilecek Programın eğitmenleri, futbolda Cüneyt Tanman, basketbolda Harun Erdenay, voleybolda Vefa Şimşek, yüzmede Hande Özge Ülgüner, teniste Filiz Taşbaş yapacak

''Resim Dersi'': Suluboya, kara kalem gibi ucuz malzemelerle herkesin resim yapabileceği anlatılacak

''Müzik Okulu'': Kaval, ney, flüt, gitar gibi uzaktan öğretilebilecek ve en fazla kullanılan müzik aletlerini çalmaya yönelik olacak

''Teknoloji Dergisi'': Bilgisayar yazılımları, teknolojik ürünler, internet siteleri, bilgisayar oyunları, ufak müsabaka gibi öbür bölümlerle, izleyiciyi teknolojik gelişmelerden farkında olan edecek

''Benim Ufak Bahçem'': Aktüel formatta çekilen programda, bahçe düzenlemesi (yaz bahçesi, kış bahçesi), balkon ve teras bitki dizaynı, iç mekan süs bitkilerinin yetiştirilmesi, bakımı gibi bilgiler yer alacak

''Tarım Yiyecek Yaşam'': Tarladan sofraya gıdaların üretim süreci, yiyecek güvenliği ve yiyecek sağlığı, genel tarım bilgisi, organik tarım ve tarımsal sanayi konuları ele alınacak

''Çizgili Program'': Gençlerin çizimleri karikatür sanatı açısından değerlendirilecek

''Demokrasi Platformu'': Ayrı görüşlerden, kültürlerden ve ekonomik sınıflardan fakat müşterek sorunları olan gençler, görüşlerini tartışacak ve bu görüşleri oylamaya sunulacak Programın moderatörlüğünü gazeteci Yüksel Aytuğ yapacak

''Ne Diyoruz Ne Anlıyoruz?'': Stüdyoda ayrı görüşten uzmanlar, sık kullanılan kavramları çeşitli boyutlarıyla tartışacak

''Konuşmak Lazım'': Psikolog İbrahim Eke'nin gençlerin telefon, mail ve SMS yoluyla ilettikleri sorunları hakkında konuşacak

''Genç Forum'': Gençler, Burhan Şeşen yönetiminde ülke sorunları hakkında özgürce konuşabilecek

''Medya Okumaları'': Prof Dr Haluk Gürgen'in moderatörlüğünü üstlendiği programda magazin haberleri, asparagas gibi haberler ve mesajlar eğlenceli bir üslupla ele alınacak

''Bilmek İstiyorum'': Haftanın 4 günü, internette yarışan gençlerden finale kalanlar, 5 gün televizyon programında yarışacaklar

''Ben Yaparım'' : Biri bayan diğeri erkek iki tiyatro sanatçısı, her hafta daha önce hiç denemedikleri garsonluk, camcılık ve çiftçilik gibi bir işi tüm gün gerçekten yapacak ve birbirleriyle yarışacak

''Eğitim Haberleri'' : Türkiye'nin dört bir yanından eğitim haberleri yayınlanacak

''Kampus Aktüel'' : Üniversitelerdeki faaliyetler, üniversite kulüplerinin çalışmaları, öğrenciler arasındaki yeni eğilimler, hocalar ve öğrencilerle röportajlar yayınlanacak

TRT Okulun günlük yayınlama akışını peşine düşüp takip etmek için TIKLAYIN *

858,496Konular
982,203Mesajlar
30,128Kullanıcılar
bilme455Son üye
Üst Alt