Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Truffle Ve Yaşpasta

Truffle Ve Yaşpasta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:

3 yumurta
12 su bardağı şeker
100 gr krema
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı Baileys



Kreması için:

Hazır pasta kreması
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı Baileys
4 yemek kaşığı süt
3 adet turunç macunu
Üstü için 9 adet truffle



Truffle için malzemeler: ( 30 adet çıktı)

200 gr krema
300 gr bitter kuvertür çikolata
1 çimdik tuz
1 limonun kabuğu
dışı için (hindistan cevizi ve kakao)



Hazırlanışı:

1 Önce pandispanyayı hazırlıyoruz 3 yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz şekerin erimesi lazım İçine baileys ve kremayıda koyup karıştırmaya devam edelim

2 Karışımın içine un, kakao ve kabartma tozunu eliyoruz İyice karıştırıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika içi çekene kadar pişiriyoruz Ben küçük kare bir kalıp kullandım

3 Pasta kremasını 2 su bardağı süt ve baileys ile karıştırıyoruz Kıvamı gelene kadar

4 Diğer bir tarafta teflonda kremayı kaynayıncaya kadar ateşte karıştırıyoruz Kaynarken ocaktan alıp küçük küçük doğramış olduğumuz kuvertür çikolataları ekliyoruz Karıştırıp pürüzsüz bir hale gelmesini salıyoruz İçine bir çimdik tuzu katıyoruz Karıştırıp buzdolabının alt gözünde muhafaza ediyoruz Ara ara çıkarıp mikserle karıştırıp yeniden buzdolabına koyuyoruz Sertleştiğinde zaten karıştırırken topaklanmaya başlıyor tahminen 23 saat sonra toplar yapıp hindistan cevizine ve kakaoya buluyoruz

5 Pandispanyayı iple üçe böldüm Her katı sütle ıslattım Aralarına pasta kreması ve ince ince kesilmiş turunç macunlarından koydum En üstünü kremayla kapatıp hindistan cevizi ve trufflelerle süsledim
 
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt