iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
3 yumurta
12 su bardağı şeker
100 gr krema
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı Baileys
Kreması için:
Hazır pasta kreması
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı Baileys
4 yemek kaşığı süt
3 adet turunç macunu
Üstü için 9 adet truffle
Truffle için malzemeler: ( 30 adet çıktı)
200 gr krema
300 gr bitter kuvertür çikolata
1 çimdik tuz
1 limonun kabuğu
dışı için (hindistan cevizi ve kakao)
Hazırlanışı:
1 Önce pandispanyayı hazırlıyoruz 3 yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz şekerin erimesi lazım İçine baileys ve kremayıda koyup karıştırmaya devam edelim
2 Karışımın içine un, kakao ve kabartma tozunu eliyoruz İyice karıştırıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika içi çekene kadar pişiriyoruz Ben küçük kare bir kalıp kullandım
3 Pasta kremasını 2 su bardağı süt ve baileys ile karıştırıyoruz Kıvamı gelene kadar
4 Diğer bir tarafta teflonda kremayı kaynayıncaya kadar ateşte karıştırıyoruz Kaynarken ocaktan alıp küçük küçük doğramış olduğumuz kuvertür çikolataları ekliyoruz Karıştırıp pürüzsüz bir hale gelmesini salıyoruz İçine bir çimdik tuzu katıyoruz Karıştırıp buzdolabının alt gözünde muhafaza ediyoruz Ara ara çıkarıp mikserle karıştırıp yeniden buzdolabına koyuyoruz Sertleştiğinde zaten karıştırırken topaklanmaya başlıyor tahminen 23 saat sonra toplar yapıp hindistan cevizine ve kakaoya buluyoruz
5 Pandispanyayı iple üçe böldüm Her katı sütle ıslattım Aralarına pasta kreması ve ince ince kesilmiş turunç macunlarından koydum En üstünü kremayla kapatıp hindistan cevizi ve trufflelerle süsledim
3 yumurta
12 su bardağı şeker
100 gr krema
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı Baileys
Kreması için:
Hazır pasta kreması
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı Baileys
4 yemek kaşığı süt
3 adet turunç macunu
Üstü için 9 adet truffle
Truffle için malzemeler: ( 30 adet çıktı)
200 gr krema
300 gr bitter kuvertür çikolata
1 çimdik tuz
1 limonun kabuğu
dışı için (hindistan cevizi ve kakao)
Hazırlanışı:
1 Önce pandispanyayı hazırlıyoruz 3 yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz şekerin erimesi lazım İçine baileys ve kremayıda koyup karıştırmaya devam edelim
2 Karışımın içine un, kakao ve kabartma tozunu eliyoruz İyice karıştırıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika içi çekene kadar pişiriyoruz Ben küçük kare bir kalıp kullandım
3 Pasta kremasını 2 su bardağı süt ve baileys ile karıştırıyoruz Kıvamı gelene kadar
4 Diğer bir tarafta teflonda kremayı kaynayıncaya kadar ateşte karıştırıyoruz Kaynarken ocaktan alıp küçük küçük doğramış olduğumuz kuvertür çikolataları ekliyoruz Karıştırıp pürüzsüz bir hale gelmesini salıyoruz İçine bir çimdik tuzu katıyoruz Karıştırıp buzdolabının alt gözünde muhafaza ediyoruz Ara ara çıkarıp mikserle karıştırıp yeniden buzdolabına koyuyoruz Sertleştiğinde zaten karıştırırken topaklanmaya başlıyor tahminen 23 saat sonra toplar yapıp hindistan cevizine ve kakaoya buluyoruz
5 Pandispanyayı iple üçe böldüm Her katı sütle ıslattım Aralarına pasta kreması ve ince ince kesilmiş turunç macunlarından koydum En üstünü kremayla kapatıp hindistan cevizi ve trufflelerle süsledim