iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
200 ml krema
400 gr bitter çikolata
40 gr kadar tereyağı
Bulamak için; hindistan cevizi, kakao, pudra şekeri, petibör kırıkları, ceviz kırıkları, antep fıstığı kırıkları
Hazırlanışı
Önce çikolatayı ufak ufak kırıyoruz bir kabın içerisine, tereyağını da yine başka bir kapta ufak ufak bölün Kremayı bir tavada ısıtıyoruz ve kaynamaya başlayınca çikolatalarımızın üzerine döküyoruz Sonra kaşık yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpıyoruz ve en son tereyağımızı da ilave edip biraz daha karıştırıyoruz Sonra bu karışımın üzerini bir kapakla kapatıp 1 gün dolapta bekletiyoruz
Ertesi gün bir kaşık yardımıyla karışımdan biraz alın ve top şekli verin ve dilediğiniz arzu ettiğiniz malzemeye bulayınbatırınBen kakao ve hindistan cevizi tercih ettim
Eğer karışımınız yaparken elinize yapışır ve erirse buzdolabında yarım saat beklettikten sonra tekrar devam edebilirsiniz yuvarlamaya
200 ml krema
400 gr bitter çikolata
40 gr kadar tereyağı
Bulamak için; hindistan cevizi, kakao, pudra şekeri, petibör kırıkları, ceviz kırıkları, antep fıstığı kırıkları
Hazırlanışı
Önce çikolatayı ufak ufak kırıyoruz bir kabın içerisine, tereyağını da yine başka bir kapta ufak ufak bölün Kremayı bir tavada ısıtıyoruz ve kaynamaya başlayınca çikolatalarımızın üzerine döküyoruz Sonra kaşık yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpıyoruz ve en son tereyağımızı da ilave edip biraz daha karıştırıyoruz Sonra bu karışımın üzerini bir kapakla kapatıp 1 gün dolapta bekletiyoruz
Ertesi gün bir kaşık yardımıyla karışımdan biraz alın ve top şekli verin ve dilediğiniz arzu ettiğiniz malzemeye bulayınbatırınBen kakao ve hindistan cevizi tercih ettim
Eğer karışımınız yaparken elinize yapışır ve erirse buzdolabında yarım saat beklettikten sonra tekrar devam edebilirsiniz yuvarlamaya